Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στην Πρέβελη Ρεθύμνου: Ριψοκίνδυνοι ελιγμοί ελικοπτέρου – Στάλθηκε και το Beriev

Φωτιά στην Πρέβελη Ρεθύμνου: Ριψοκίνδυνοι  ελιγμοί ελικοπτέρου – Στάλθηκε και το Beriev

Η φωτιά στην Πρέβελη Ρεθύμνου άλλαξε πλέον κατεύθυνση κινούμενη ανατολικά. Στη μάχη με το πύρινο μέτωπο επιστρατεύτηκαν ελικόπτερα, αλλά και το ρωσικό Beriev που πέταξε από την Ελευσίνα.

Μέχρι το βράδυ και όσο υπήρχε φως οι προσπάθειες των εναέριων μέσων στην Πρέβελη Ρεθύμνου απέδωσαν σε μεγάλο βαθμό. Κατάφεραν να τιθασεύσουν τη φωτιά στην περιοχή, δίνοντας παράλληλα τον χρόνο σε κατασκηνωτές και λουόμενους να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Click4more: Φωτιά κοντά σε παραλία του Ρεθύμνου – Απομακρύνθηκε ο κόσμος που έκανε μπάνιο

Εκτός από τις εναέριες και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, χρειάστηκε βέβαια να κινητοποιηθούν και σκάφη του λιμενικού σώματος που παρέλαβαν κόσμο από την παραλία της περιοχής.

Αυτά στη θάλασσα και στο έδαφος.

Στον αέρα τα ελικόπτερα έκαναν ελιγμούς πάνω από θάλασσα και στεριά στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σε βίντεο του flashnews.gr οι ελιγμοί του χειριστή είναι πράγματι, ηρωικοί αφού έχει να αντιπαρέλθει το γεωγραφικό χαρακτηριστικό της περιοχής αλλά και τους ισχυρούς ανέμους!

Δείτε το βίντεο:

Φωτιά στην Πρέβελη Ρεθύμνου: Στη μάχη δεκάδες πυροσβέστες

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη θέση Αμμούδι, πολύ κοντά στην Πρέβελη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο κίνδυνος για το φοινικόδασος έχει πια περάσει αφού οι φλόγες κινήθηκαν στα ανατολικά.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Λάμπρος Κίτσιος, το δυτικό κομμάτι, αυτό δηλαδή προς την Πρέβελη, είναι υπό έλεγχο, ενώ η φωτιά καίει τώρα προς τα ανατολικά.

Υπενθυμίζεται ότι στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκε και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev, που έφτασε στην περιοχή από τη βάση της Ελευσίνας.

Δείτε και σχετική ενημέρωση της πυροσβεστικής:

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις