Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Φωτιά στην Πύλο: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Φωτιά στην Πύλο: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πύλο και συγκεκριμένα σε δασώδη περιοχή κοντά στο Σχίνο καθώς ξέσπασε φωτιά. Σημειώνεται πως περίπου στις 2:30 το μεσημέρι της Τετάρτης δόθηκε εντολή εκκένωσης για το Μεσοχώρι, όπου η τελευταία ενημέρωση αναφέρει ότι κατευθύνεται η φωτιά. 

Ειδικότερα, το μεσημέρι η πυροσβεστική ενημερώθηκε για φωτιά στην Πύλο που ξέσπασε ανάμεσα στο Μεσοχώρι και Παλαιόνερο. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Λίγο μετά τις 2:30 όσοι βρίσκονταν στην περιοχή έλαβαν εντολή εκκένωσης μέσω του αριθμού 112, όπου καλούνταν να φύγουν από το Μεσοχώρι και να κατευθυνθούν προς Πήδασο.

 

   

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 50 πυροσβέστες, οι οποίοι στη συνέχεια αυξήθηκαν σε 65, μεταξύ των οποίων και 14 Φινλανδοί, 15 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα και από αέρος δρουν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν κι άλλο στη συνέχεια και επιχειρούν 94 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα, 17 οχήματα, 4 αεροπλάνα και δυο ελικόπτερα. 

Γύρω στις πέντε το απόγευμα η φωτιά ήταν σε ύφεση, ωστόσο, στο σημείο συνεχίζουν να βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.  

   

 

Για δύσκολη φωτιά έκανε λόγο ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας μιλώντας στο OPEN. Απειλούνται, είπε, δύο μεγάλοι οικισμοί, οι Βάρακες και το Μεσοχώρι. «Είμαστε σε κρίσιμη φάση αυτή τη στιγμή. Από τον οικισμό είναι γύρω στα 800 μέτρα με 1 χλμ η φωτιά», τόνισε. 

   

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις