Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στο ΑΠΘ: Σημαντικές ζημιές στα εργαστήρια της Ιατρικής

Φωτιά στο ΑΠΘ: Σημαντικές ζημιές στα εργαστήρια της Ιατρικής

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στα εργαστήρια του τμήματος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, από φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (27/7).

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω, η φωτιά που ξέσπασε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- επεκτάθηκε και στον χώρο έξω από το εργαστήριο μικροβιολογίας, προκαλώντας αρκετές ζημιές στις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με GRTimes, σε απόσταση αρκετών μέτρων από το σημείο της φωτιάς, υπήρχαν τρεις φιάλες που απομακρύνθηκαν έγκαιρα και οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν ακόμη μεγαλύτερη απειλή σε περίπτωση που η πυρκαγιά δεν είχε περιοριστεί γρήγορα.

Δεδομένου ότι τα εργαστήρια χρησιμοποιούν ακριβό εξοπλισμό, ειδικά μηχανήματα που αντικαθίστανται δύσκολα, οι αρχικές πρώιμες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές, ωστόσο το ευτυχές είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ ιδιαίτερα “σωτήρια” αποδείχτηκαν τα αντανακλαστικά τόσο του Κοσμήτορα που ζήτησε την απομάκρυνση του κόσμου και την διακοπή παροχής ρεύματος, όσο και της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο και περιόρισε έγκαιρα τη φωτιά.

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από GRTimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις