Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Φωτιά στο Λασίθι: Διάσπαρτοι καπνοί χωρίς εστίες, όλο το βράδυ σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Φωτιά στο Λασίθι: Διάσπαρτοι καπνοί χωρίς εστίες, όλο το βράδυ σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
eurokinissi

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στη φωτιά, που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί (06/04/2024) σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος στο Λασίθι.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική πλέον δεν υπάρχουν εστίες παρά μόνο διάσπαρτοι καπνοί και λίγες διάσπαρτες εστίες στη φωτιά στο Λασίθι όμως στο σημείο θα παραμείνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις όλο το βράδυ.

Συγκεκριμένα έχουν κινητοποιηθεί κι επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Επίσης σύμφωνα με την Πυροσβεστική μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά 17 πυροσβέστες για να ενισχύσουν τις ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων.

Παράλληλα τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων ένας 74χρονος ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη  έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους, ύστερα από μηνύματα του 112, έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις