Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Δύσκολη νύχτα – Φόβος για αναζωπυρώσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Δύσκολη νύχτα – Φόβος για αναζωπυρώσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων

Καλύτερα είναι τα νέα από το μέτωπο των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο Ρέθυμνο με τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων να είναι μεγάλος  λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η πυρκαγιά στα Αμπελάκια Ρεθύμνου έχει ελεγχθεί, όπως και στα Σακτούρια  έξω απ’ το χωριό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθεια για να ελεγχθεί η φωτιά στην περιοχή του Αη Γιώργη. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη πάνω από τον οικισμό, με εκατοντάδες διάσπαρτες εστίες να εντοπίζονται στην πλαγιά του Αγίου Γεωργίου.

Όπως σημείωσε στο neakriti.gr, ο Περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Γιώργος Τσικαλάς, με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας στην μάχη με τις φλόγες θα ριχτούν τα εναέρια μέσα, με τον διοικητή να τονίζει ότι θα επιχειρήσει και το ελικόπτερο Σινούκ που είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνομιλία του με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης.

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στην Κρύα Βρύση σύμφωνα με το cretapost.gr. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου, εθελοντικές ομάδες και πεζοπόρα τμήματα παλεύουν με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τα νέα μέτωπα πυρκαγιάς που ξεσπούν διαρκώς με τους ανέμους να ξεπερνούν τα 10 μποφόρ.

Με το που έπεσε η νύχτα, τα εναέρια μέσα αποχώρησαν, με τους ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 10 μποφόρ να προκαλούν ανησυχία. Ο φόβος των αναζωπυρώσεων είναι μεγάλος και η νύχτα προμηνύεται δύσκολη αν και το μέτωπο στην Κρύα Βρύση γύρω στις 10 τέθηκε υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι ενώ στα Σακτούρια δόθηκε εντολή εκκένωσης, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς οι κάτοικοι με αρωγό τον Δήμαρχο συγκεντρώθηκαν με ηρεμία και ασφάλεια στην εκκλησία του οικισμού, δίχως να κινδυνεύσει κανείς. 

 

Υπό έλεγχο η φωτιά και στα Αμπελάκια

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο βόρειο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αμπελάκια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο cretapost ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης.

Ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή υπό το φόβο αναζωπυρώσεων αφού στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη (19.07.2022) είναι πολύ υψηλός. 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβάνονται και τα Κύθηρα)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις