Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά τώρα στη Χαλκίδα – Καίει δασική έκταση πίσω από τη ΔΕΗ

Φωτιά τώρα στη Χαλκίδα – Καίει δασική έκταση πίσω από τη ΔΕΗ
evima

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή Βαθροβούνι Χαλκίδας στην Εύβοια. Σύμφωνα με το evima.gr, η φωτιά καίει δασική έκταση πίσω από τη ΔΕΗ στη Χαλκίδα.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα έγινε γνωστό πως στην Εύβοια ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 51 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 22 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθώς η φωτιά θα μπορούσε να εξαπλωθεί αρκετά γρήγορα.

Πολύ γρήγορα οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις περιόρισαν το μέτωπο της φωτιάς σε μια περιοχή που έχει λίγη βλάστηση και απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από κατοικημένη περιοχή.

«Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση» ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μάλιστα συμπέρανε πως «ήδη έχουμε αποφύγει τα δύσκολα με την ενεργοποίηση που είχαμε».

Σημειώνεται πως η φωτιά ξέσπασε μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια, στην περιοχή Βαθροβούνι πίσω από τη ΔΕΗ.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Επίσης, λίγο μετά τις 5 εντοπίστηκαν καπνοί σε δασική περιοχή στο Γοργοπόταμο της Λαμίας. Πρόκειται για φωτιά μικρής έκτασης και ήδη έκαναν ρίψεις νερού τα 2 PZL που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πηγή: evima.gr, Πυροσβεστική

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις