Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Fraport: Το αφεντικό της «ψηφίζει» Κρήτη!

Fraport: Το αφεντικό της «ψηφίζει» Κρήτη!

– Ο ισχυρός άνδρας της Fraport, Volker Sparman βρίσκεται στην Κρήτη
– Ο επιχειρηματίας επιλέγει το νησί για τις διακοπές του εδώ και 20 χρόνια
– Ο γάμος στην Κρήτη το 2004 και το σχέδιο για την τουριστική προβολή του νησιού
– Στη θυγατρική της Fraport έχει παραχωρηθεί η διαχείριση 14 ελληνικών αεροδρομίων

Στην αγαπημένη του Κρήτη βρίσκεται αυτές τις μέρες για τις καλοκαιρινές του διακοπές ο κ. Volker Sparman, κάτι που κάνει σε ετήσια βάση εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια!

Κι αν το όνομα του Γερμανού υψηλού επισκέπτη δεν σας λέει κάτι, αρκεί να διευκρινιστεί πως είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον Γερμανικό κολοσσό την Fraport, γνωστή εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων.

Η εταιρία έχει μπει για τα καλά στη ζωή της Ελλάδας με την παραχώρηση στην θυγατρική εταιρία του τη Fraport- Greece τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων κι ανάμεσα τους κι εκείνο των Χανίων!

Ο μυθικός γάμος το 2004 και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές

Ο VIP Γερμανός τουρίστας επιλέγει πάντα το ίδιο ξενοδοχείο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμούνται ακόμα και σήμερα τον μυθικό του γάμο στο Σίσι, το καλοκαίρι του 2004, όταν έφερε στο γνωστό ξενοδοχείο την αφρόκρεμα των αθλητικών και επιχειρηματικών εκπροσώπων της Γερμανίας.

Πρόεδρος στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης τότε ο Sparman για τις ανάγκες του γάμου του έφερε με ιδιωτική πτήση τους περίπου 100 καλεσμένους του, με τους Γερμανούς τουρίστες που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο να μην πιστεύουν στα μάτια τους για το ποιοι βρέθηκαν μαζί τους έστω και για μερικές ώρες!

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι πολλοί Έλληνες παίκτες όπως ο Φάνης Γκέκας, ο Αμανατίδης, ο Χαριστέας αλλά και ο Σωτήρης Κυργιάκος έκαναν καριέρα στην ομάδα της Έσσης, δυναμώνοντας την… “καψούρα” του Sparman για τη χώρα μας!

Το μεγάλο σχέδιο προβολής της Κρήτης και η διαφημιστική καμπάνια στα γερμανικά ΜΜΕ

Η αγάπη του Sparman για την Ελλάδα και την Κρήτη είναι διαχρονική και αυτές τις μέρες που βρέθηκε με φίλους του για ένα δείπνο στον γραφικό κόλπο του Μεραμβέλλου εκμυστηρεύτηκε ένα μεγάλο σχέδιο (που δεν είναι απλά σχέδιο αλλά έχει κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα) για την Κρήτη και την τουριστική προβολή της στη Γερμανία!

Πρόκειται για μια σύμπραξη επιχειρηματιών από την Έσση (η πρωτεύουσα Φραγκφούρτη είναι και έδρα των δραστηριοτήτων του Mr. Fraport) της Περιφέρειας Κρήτης και του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη δημιουργία δράσεων, προβολής και μιας εξειδικευμένης καμπάνιας στα Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης που θα δείχνουν το ιδιαίτερο κάλλος και τις άγνωστες ομορφιές του νησιού στους Γερμανούς.

Ο Volker Sparman με τη σύζυγο του και τον φίλο του Γιώργο Πελεκανάκη με φόντο τον κόλπο του Μεραμβέλλου (φωτο: cretalive)

Και γνωρίζοντας τις… άκρες και τις διασυνδέσεις του Sparman με τα γερμανικά media, είναι σίγουρος για το πόσο μελετημένη και στοχευμένη θα είναι αυτή η πρωτοβουλία του.

Μάλιστα αυτή η σύμπραξη Γερμανών και Κρητικών έχει αποκτήσει και συγκεκριμένο όνομα που με αυτό θα βγει μπροστά το επόμενο διάστημα, ωστόσο επιθυμία του Γερμανού επιχειρηματία είναι αυτό να ανακοινωθεί όποτε και όταν το εγχείρημα αποκτήσει σάρκα και οστά.

Πηγή: cretalive

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις