Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φρούριο ο Βόλος για την πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα [pics]

Φρούριο ο Βόλος για την πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα [pics]

Σε φρούριο έχει μετατραπεί ο Βόλος, με αφορμή την προγραμματισμένη πανελλαδική διαδήλωση με αίτημα τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται ακροβολισμένες στις οδούς γύρω από την πλατεία Ελευθερίας και το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ κλούβες υπάρχουν και στο λιμάνι του Βόλου.

Οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο κλειδώθηκαν από χθες ενώ απομακρύνθηκαν από την περιοχή της Πλατείας Ελευθερίας οχήματα, κάδοι απορριμμάτων, εργοτάξια κ.α.

Την πορεία διοργανώνουν αναρχικές συλλογικότητες με αίτημα τη χορήγηση αδείας στο καταδικασμένο μέλος της 17 Νοέμβρη.

Αυγά και συνθήματα κατά του Μπέου

Οι αναρχικοί συγκεντρώθηκαν γύρω στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας ενώ κρέμασαν πανό με συνθήματα στα κάγκελα του Δικαστικού Μεγάρου. Λίγο μετά τις 6 ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Περνώντας, μάλιστα, έξω από το εκλογικό κέντρο του Αχιλλέα Μπέου στην οδό Ιάσονος, πέταξαν αυγά και έγραψαν συνθήματα στην τζαμαρία και τους τοίχους του κτιρίου.

   

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται μεταξύ άλλων

«Είναι προφανές πως η άρνηση χορήγησης άδειας δεν είναι μια προσωπική υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα. Γιατί στο πρόσωπό του χτυπιέται ολόκληρο το κίνημα, χτυπιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι και κολασμένοι, χτυπιέται ο ίδιος ο λαός. Χτυπιέται οποιοσδήπο­τε επιχειρεί να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο της βίας και να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία της αστικής εξουσίας. Χτυπιέται οποιαδήποτε απειθαρχία απέναντι σε ένα σύστημα που βασισμένο πάνω στην ταξική εκμετάλλευση γεννά τη βία, την αδικία, τον πόλεμο και το θάνατο.

Δεν μπορούμε και να μην αναφέρουμε και την απόλυτη συνενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙ­ΖΑ απέναντι σ’ αυτήν την αυταρχική εκτροπή. Της κυβέρνησης των yes men, της «κυ­βερνώσας αριστεράς» που έχει προσκυνήσει όσο κανένας άλλος τον αμερικάνικο ιμπε­ριαλισμό. Δεν ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες, διατηρεί εδώ και τέσσερα χρόνια την αυταρχική διάταξη Δένδια που δίνει δικαίωμα βέτο στους εισαγγε­λείς για τις άδειες των κρατούμενων. Ταυτόχρονα, με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και αυστηροποιεί τον 187Α, τον «αντι»τρομοκρατικό νόμο με τον οποίο δικάζονται και καταδικάζονται αναρ­χικοί και κομμουνιστές αγωνιστές. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δηλώνει ευθαρσώς ότι “ο νόμος είναι συγκεκριμένος και η χώρα έχει από το 2015 ένα συγκεκριμένο σχέδιο σωφρονιστικής πολιτικής, το οποίο είναι δημοκρατικό και φιλελεύθερο” και ότι “η δημοκρατία δεν εκδικείται”. Η διατήρηση όμως της διάταξης Δένδια και οι απαιτήσεις δηλώσεων μετάνοιας από το Δ. Κουφοντίνα αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική τρομοκρατία. Στη συγκυρία που βρισκόμαστε, στις μεθοδεύσεις της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα συμπυκνώνεται η ουσία της καταστολής που εξαπολύεται ενάντια σε ολόκληρο το κίνη­μα. Κόντρα στις μεθοδεύσεις αυτές, ενάντια στην “αντι”τρομοκρατική νομοθεσία και στη διάταξη περί εισαγγελικού βέτο για της άδειες, οι δυνάμεις του ευρύτερου κοινω­νικού και ταξικού κινήματος οφείλουν να σταθούν δίπλα στο Δημήτρη Κουφοντίνα που καλείται για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει το αυτονόητο…».

Με πληροφορίες – φωτογραφίες από e-thessalia, e-volos, myvolos.net

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις