Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Αγριογούρουνο ψάχνει ταχύτατα για τροφή την ώρα που χιονίζει και κεντρίζει τα βλέμματα

Φθιώτιδα: Αγριογούρουνο ψάχνει  ταχύτατα για τροφή την ώρα που χιονίζει και κεντρίζει τα βλέμματα

Το αγριογούρουνο είναι ένα από τα πολλά που έχουν κατέβει σε κατοικημένη περιοχή σε μια προσπάθεια να βρουν τροφή…

Το αγριογούρουνο καταγράφει μια οδηγός που έχει σταματήσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Είναι η ώρα που χιονίζει και το μεγάλο ζώο προσπαθεί να βρει λίγη τροφή. Ένα από τα δεκάδες που έχουν κατέβει σε κατοικημένη περιοχή στη Φθιώτιδα, με τις εικόνες να προβληματίζουν. Η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων έχει φέρει μια σειρά από προβλήματα σε διάφορες περιοχές.

«Εκρηκτική» χαρακτηρίζει την αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στην Ελλάδα, την τελευταία διετία, ο καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Χρήστος Βλάχος, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η εκπόνηση μελέτης ολοκληρωμένης διαχείρισης της άγριας πανίδας στη χώρα μας.

Με τη μελέτη αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Βλάχος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «θα ανοίξει ο δρόμος για την εφαρμογή προγραμμάτων μείωσης και συγκράτησης του πληθυσμού των αγριογούρουνων συνολικά». Σημείωσε δε, ότι η υλοποίησή της απαιτεί τη συνεργασία των δασικών υπηρεσιών, της θηροφυλακής, των κυνηγών και των επιστημόνων, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αυτή την φορά, στον παράδρομο Αρκίτσας – Λιβανάτες, ένα αγριογούρουνο και μάλιστα την ώρα που χιόνιζε το Σάββατο (12/03/2022), έκανε την βόλτα του για να βρει τροφή! Δείτε το βίντεο του fonografos.net

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις