Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονται σε άλλους νομούς – Δύο ακόμη θάνατοι

Φθιώτιδα: Ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονται σε άλλους νομούς – Δύο ακόμη θάνατοι

Τραγική είναι η κατάσταση από περιστατικά covid στο Νοσοκομείο Λαμίας, μετά την ασύμμετρη αύξηση των μολύνσεων στην περιοχή της Λοκρίδας και ειδικά στην Κοινότητα Μαλεσίνας με ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλους νομούς την ώρα που οι θάνατοι συνεχίζονται.

Δύο ακόμη ηλικιωμένοι άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας. Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης (17/3) έγινε γνωστή η απώλεια ενός 84χρονου Λαμιώτη και μιας ακόμη 76χρονης από την Αταλάντη, που νοσηλευόντουσαν στο Πέτρινο κτίριο στην Κλινική covid.

Με τους δύο νέους θανάτους φτάσαμε τους 55 στη Φθιώτιδα, 29 άνδρες και 26 γυναίκες με διάμεση τιμή τα 82 έτη.

Δυστυχώς η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη στο Νοσοκομείο της Λαμίας, με την Κλινική να βρίσκεται λίγο κάτω ή ακόμη και πάνω από τους 70 ασθενείς, την ίδια ώρα που η ΜΕΘ Κορωνοϊού παραμένει με 12 στους 12 ασθενείς. Επίσης ασθενείς χρειάστηκε να διακομιστούν σε Νοσοκομεία της Θεσσαλίας για να βρουν κρεβάτι ΜΕΘ ή ακόμη και απλή κλίνη νοσηλείας.

Είναι χαρακτηριστικό και αυτό δυστυχώς συμβαίνει σε όλη τη χώρα, με το που αδειάζει κρεβάτι ΜΕΘ γεμίζει αμέσως από άλλο ασθενή. Αυτό είναι καλό όταν ο ασθενής της ΜΕΘ παίρνει εξιτήριο για Κλινική και περαιτέρω νοσηλεία. Δυστυχώς όμως και στο Νοσοκομείο Λαμίας, είχαμε δύο περιπτώσεις όπου ο θάνατος ενός ασθενή έδωσε τη δυνατότητα να νοσηλευτεί έτερος!

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, είχαμε τις διασωληνώσεις δύο ακόμη συνανθρώπων μας την Καθαρά Δευτέρα, μιας 63χρονης από την Πελασγία και ενός 58χρονου από τον Άγιο Κωνσταντίνο, οι οποίοι και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Κορονοϊού του ΓΝ Λαμίας και πλέον ο μέσος όρος ηλικίας και η διάμεση τιμή των ασθενών είναι στα 57 έτη!

Όμως τα σοβαρά περιστατικά δε σταματούν εδώ. Μετά τον 60χρονο που διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Λάρισας την Παρασκευή, ακολούθησαν δύο ακόμη άτομα την Κυριακή  και ένας 70χρονος την Καθαρά Δευτέρα που χρειάστηκε να διασωληνωθούν και να διακομιστούν στο Αχιλλοπούλειο.

Στα παραπάνω περιστατικά προσθέτονται και τρεις τουλάχιστον διακομιδές ασθενών μέχρι το βράδυ της Τρίτης (16/3) στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας και δύο στο Βόλο, καθώς πλέον και το Πέτρινο νοσηλεύει σταθερά πάνω από 70 άτομα.

Διασωληνώθηκε 27χρονη στη Χαλκίδα

Άσχημα όμως είναι τα νέα και από το άλλο μεγάλο Νοσοκομείο της Στερεάς αυτό της Χαλκίδας, όπου μία 27χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στην Κλινική covid, χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ίδιου Νοσοκομείου.

Με τη συγκεκριμένη ασθενή η πληρότητα στη ΜΕΘ του ΓΝ Χαλκίδας πλησιάζει το 100%, καθώς  νοσηλεύονται πλέον 11, με τη δυναμικότητα να είναι στις 12 κλίνες.

Επίσης στην Κλινική όπου σημειώθηκαν δύο θάνατοι ασθενών, νοσηλεύονται 32 άτομα με κορονοϊό ενώ συνεχείς είναι οι διακομιδές ασθενών στα Επείγοντα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις