Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Ένας μικρός θησαυρός στο διαμέρισμα του Γερμανού που δολοφονήθηκε – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί!

Φθιώτιδα: Ένας μικρός θησαυρός στο διαμέρισμα του Γερμανού που δολοφονήθηκε – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί!
Ο Γερμανός που δολοφονήθηκε - ΦΩΤΟ από lamianow.gr

Πλάκες χρυσού, χρυσά μανικετόκουμπα, κοσμήματα μεγάλης αξίας μέχρι και ένα μικρό οπλοστάσιο βρήκαν οι αστυνομικοί στο 2όροφο σπίτι του 55χρονου Γερμανού. Η 46χρονη πρώην ερωμένη του άτυχου άνδρα και ο 56χρονος σύντροφός της, που κατηγορούνται ότι έβγαλαν από τη μέση τον άτυχο Γερμανό, για να βάλουν χέρι στην περιουσία του, οδηγήθηκαν στη φυλακή…

Πλάκες χρυσού, χρυσά μανικετόκουμπα, κοσμήματα μεγάλης αξίας μέχρι και ένα μικρό οπλοστάσιο βρήκαν οι αστυνομικοί στο 2όροφο σπίτι του 55χρονου Γερμανού που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Ακρίτσα στη Φθιώτιδα.

Η 46χρονη πρώην ερωμένη του άτυχου άνδρα και ο 56χρονος σύντροφός της, που κατηγορούνται ότι έβγαλαν από τη μέση τον άτυχο Γερμανό, για να βάλουν χέρι στην περιουσία του, οδηγήθηκαν στη φυλακή έπειτα από τις μαραθώνιες απολογίες τους. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας που μπήκαν στο διώροφο σπίτι του θύματος στον οικισμό Τριανταφυλλιά, ήρθαν αντιμέτωποι με μια μεγάλη έκπληξη.

Ψάχνοντας βρήκαν ένα χρυσό ρολόι αξίας 5.500 ευρώ, ένα μονόπετρο αξίας 4.500 ευρώ και δύο πλάκες χρυσού. Παράλληλα, εντόπισαν οπλισμό, ο οποίος αποτελείτο από ένα εξάρτημα μετατροπής πιστολιού σε τυφέκιο, έξι γεμιστήρες, ένα πιστόλι, μία καραμπίνα, δύο σπρέι πιπεριού και χιλιάδες φυσίγγια.

Το φως της δημοσιότητας, είδε ακόμη η αποκάλυψη ότι η 46χρονη “μαύρη χήρα”, λίγο προτού συλληφθεί, έγινε κουμπάρα βασικού μάρτυρα στην υπόθεση. Ωστόσο, η λεπτομέρεια που προκαλεί έκπληξη είναι ότι ο άνθρωπος του οποίου το παιδί βάφτισε η 46χρονη ήταν ουσιαστικά και εκείνος που την “έκαψε” στην Αστυνομία!

Τη μέρα που έγινε το φονικό είχε συναντηθεί με την κατηγορουμένη και τον εραστή της σε ένα κτήμα, όπου έκανε εργασίες για την κατασκευή υπόστεγου. Όταν κλήθηκε να καταθέσει, ο μάρτυρας είπε ότι η κουμπάρα του έφυγε στις 3 το απόγευμα από το κτήμα, σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει εκείνη, ότι δηλαδή έφυγε στη 1:30.

Το ζευγάρι που κατηγορείται

Η γνωριμία, ο χωρισμός και οι λογαριασμοί στην Ελβετία

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι είχε γνωριστεί στη Γερμανία ενώ αργότερα ήρθε μόνιμα στην Ελλάδα όπου και λίγο αργότερα χώρισε. Οι δυο τους ωστόσο διατήρησαν επαφές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του newsit.gr, ο Γερμανός είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια και διατηρούσε λογαριασμούς στην Ελβετία. Σε έναν μάλιστα είχε συνδικαιούχο την πρώην φίλη του, ενώ σε έναν δεύτερο της ειχε παραχωρήσει κωδικούς e-banking αν και ο ίδιος διατηρούσε την επικαρπία.

Ο Γερμανός φέρεται να δάνεισε στην πρώην του το ποσό των 250.000 ευρώ προκειμένου εκείνη να ανοίξει ένα κατάστημα εστίασης. Οι δυο τους υπέγραψαν συμφωνητικό, βάσει του οποίου η γυναίκα για να εξοφλήσει το δάνειο έπρεπε να δίνει στον πρώην φίλο της το ποσό των 1000 ευρώ τον μήνα. Παράλληλα του παραχώρησε και το σπίτι, όπου διέμενε το θύμα.

Η σχέση με τον 56χρονο και η αρχή του τέλους

Η γυναίκα στην πορεία έκανε σχέση με τον 56χρονο συγκατηγορούμενο της, ο οποίος είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η γυναίκα σταματά να πληρώνει τις δόσεις του δανείου στον Γερμανό και οι σχέσεις του πρώην ζευγαριού επιδεινώνονται.

Ο Γερμανός μπλοκάρει την πρόσβαση της γυναίκας στους λογαριασμούς στην Ελβετία αφού της αφαιρεί τους λογαριασμούς e-banking.

Αυτό όπως φαίνεται ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η γυναίκα με τον εραστή της σχεδιάζουν τη δολοφονία του Γερμανού. Φυσικός αυτουργός φέρεται να είναι ο 56χρονος ενώ η γυναίκα παρίστατο στη σκηνή του εγκλήματος.

Τα λάθη που οδήγησαν στην εξιχνίαση

Ένα από τα λάθη της είναι ότι ανακτά τους κωδικούς για τους λογαριασμούς στην Ελβετία και μάλιστα αρχίζει να κινεί και τους λογαριασμούς που είχε πρόσβαση μόνο το θύμα. Παράλληλα κάνει ταξίδια στην Ελβετία όπου κάνει αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Μαζί της έχει πάντα μια φίλη της με ανίατη ασθένεια. Ο λόγος σύμφωνα με την προανάκριση είναι να χρησιμοποιεί την ασθένεια της φίλης της σε περίπτωση που ερωτηθεί για τις συνεχείς αναλήψεις υπέρογκων ποσών…

Ταυτόχρονα το ζευγάρι «έδειξε» ως δράστες της στυγερής δολοφονίας η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αφού το στίγμα από τα κινητά της γυναίκας και του εραστή της εντοπίστηκαν στο σημείο της δολοφονίας του ζευγαριού.

Παράλληλα, φίλη της κατηγορούμενης που είχε μαζί της καταγγείλει την εξαφάνιση του άτυχου άνδρα έσπασε και ομολόγησε…

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις