Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Έντονο μπουρίνι έπληξε τη Λαμία και τις γύρω περιοχές

Φθιώτιδα: Έντονο μπουρίνι έπληξε τη Λαμία και τις γύρω περιοχές
Φωτογραφία Αρχείου / lamiareport.gr

Έντονο μπουρίνι έπληξε και τη Φθιώτιδα σήμερα (22.8.2022) με βροχές, καταιγίδες και δεκάδες κεραυνούς να πέφτουν στις περιοχές της, λόγω της κακοκαιρίας που πέρασε από πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η Φθιώτιδα βρέθηκε μέσα στο «μάτι» της κακοκαιρίας, καθώς το μπουρίνι στη Λαμία συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό, ενώ σε κάποιες περιοχές έπεσε και χαλάζι, όπως στο ύψος της Μαυρομαντήλας, στα διόδια της εθνικής οδού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το GRTimes.gr, αρκετά οχήματα ακινητοποιήθηκαν, επειδή η ορατότητα ήταν αρκετά μειωμένη από τη βροχή και το χαλάζι. 

Τα πυροσβεστικά οχήματα πραγματοποιούσαν περιπολίες στις γύρω περιοχές και λόγω της έντονης βροχής, έληξε σύντομα. Όμως, παρέμειναν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων, αφού τους είχαν δοθεί ειδικές οδηγίες για κινδύνους τυχόν πλημμυρών ή απάντλησης υδάτων και άλλων προβλημάτων. 

Πράγματι, χρειάστηκε η παρέμβαση τόσο της πυροσβεστικής όσο και των συνεργείων του δήμου και της ΔΕΥΑΛ λόγω της μεγάλης ροής υδάτων ενώ έπεσε δέντρο στο ύψος της ΔΕΥΑΛ, λόγω ισχυρών ανέμων.

Κεραυνός έπεσε σε δίπλα σε βενζινάδικο

Το ισχυρό μπουρίνι έπληξε και τον δήμο Μακρακώμης, με το lamiareport.gr να αναφέρει ότι ένας κεραυνός έπεσε σε δέντρο δίπλα σε βενζινάδικο έξω από τη Γραμμένη.

Από τον κεραυνό ξέσπασε φωτιά, την οποία κατάφερε να σβήσει ο υπάλληλος του βενζινάδικου και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ένας άλλος κεραυνός έκαψε μετασχηματιστή στην περιοχή του Αρχανίου και μεγάλο μέρος του χωριού είναι χωρίς φως και έχει κληθεί συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις