Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Μάχη με τις φλόγες κοντά στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ – Δύσκολη νύχτα για κατοίκους και πυροσβέστες [pics]

Φθιώτιδα: Μάχη με τις φλόγες κοντά στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ – Δύσκολη νύχτα για κατοίκους και πυροσβέστες [pics]

Με 9 πυροσβεστικά οχήματα 18 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα αλλά και τα δύο αεροσκάφη Pzl από τη Λαμία ξεκίνησε από νωρίς το πρωί η μάχη των αρχών για να περιορίσουν τις φωτιές στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία κοντά στο Νέο Κόκκινο όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ…

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία. Η πυρκαγιά εξελίχτηκε από άγνωστη αιτία τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ στην ευρύτερη περιοχή είχε αρχίσει να βρέχει. Εξάλλου την ίδια ώρα εντοπίστηκε καπνός και στο όρος Χλωμό κοντά στην Αταλάντη και μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβέστες αναζητούν να εντοπίσουν το σημείο.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Λοκρίδας. Η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Λάρυμνας ξέσπασε αργα το βράδυ της Δευτέρας (23-07-2018).

Την επιχείρηση συντονίζουν για λογαριασμό της πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι κ.κ Σπαης και Ζαγκογιαννης. Η μάχη των πυροσβεστών ήταν μεγάλη μιας και οι έντονοι άνεμοι δεν τους επέτρεψαν να θέσουν σε πλήρη έλεγχο την Πυρκαγιά τα ξημερώματα. Με την ανατολή του ήλιου “σηκώθηκαν” και τα δυο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας τα οποία ξεκίνησαν να κάνουν ρίψεις νερού. Δυνάμεις της Π.Υ. από Αταλάντη, Λαμία, Θήβα και Μακρακώμη βρίσκονται στο σημείο όπως και στο Χλωμό στην Αταλάντη όπου καίει μια 2η πυρκαγιά.

Οι νυχτερινές εικόνες της φωτιάς

Πηγή: lamianow.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις