Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Ρομά ξήλωσαν ράγες τρένου – Παραλίγο να γίνει ατύχημα

Φθιώτιδα: Ρομά ξήλωσαν ράγες τρένου – Παραλίγο να γίνει ατύχημα

Απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στην ενεργή γραμμή του σιδηροδρόμου ανάμεσα σε Ηράκλεια και Δέλφινο στην Φθιώτιδα.

Συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (27/5) γύρω στις 12:00’, πάνω από την Ηράκλεια Λαμίας, όπου δύο Ρομά 41 και 26 ετών, ξήλωσαν κομμάτι της ενεργής σιδηροδρομικής γραμμής Λειανοκλαδίου – Μπράλου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, κάτοικος της περιοχής είδε τους Ρομά να κινούνται ύποπτα στην περιοχή και ειδοποίησε την αστυνομία, με συμβατικό όχημα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας να επεμβαίνει αμέσως.

Πράγματι οι αστυνομικοί σταμάτησαν το ύποπτο όχημα σε αγροτικό δρόμο και βρήκαν σε αυτό τέσσερα κομμάτια από σιδηροδρομικές ράγες.

Το απίστευτο όμως δεν ήταν ότι μέσα σε ΙΧΕ ήταν στοιβαγμένες μεγάλες σιδερόβεργες, αλλά η προέλευσή τους. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι είχαν αφαιρεθεί λίγο νωρίτερα από το ενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο μεταξύ Ηράκλειας και Δέλφινου. Επρόκειτο με άλλα λόγια για τεμάχια σιδηροτροχιών και στρωτήρων, κάτι που σημαίνει ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή προσωπικού και επιβατών που θα χρησιμοποιούσαν τη γραμμή!

Οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ οι κλεμμένες ράγες κατασχέθηκαν όπως και το αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης πράξης τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών με την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις