Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Γαύδος: Αγιασμός για τους δύο μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου

Γαύδος: Αγιασμός για τους δύο μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου
Δήμος Γαύδου

Αγιασμός για δύο μαθητές έγινε σήμερα (12.09.2022) στο νηπιαγωγείο της Γαύδου με γονείς και κατοίκους να εύχονται με χαμόγελο «καλή πρόοδο» στα παιδιά.

Ο αγιασμός έγινε έξω από το όμορφο νηπιαγωγείο της Γαύδου, όπου «χτύπησε το πρώτο κουδούνι» της χρονιάς, στην μοναδική βαθμίδα που θα λειτουργήσει φέτος στο νησί.

Το μήνυμα της Δημάρχου: 

Στο μήνυμά της η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη ανέφερε πως: «Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, το πρώτο κουδούνι χτύπησε απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη τη χώρα, ο καθιερωμένος πατροπαράδοτος αγιασμός ευλόγησε και φέτος τα σχολεία μας.

Ως Δήμος Γαύδου, το νοτιότερο άκρο της Πατρίδας μας, ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές καλή πρόοδο, στους γονείς υγεία και δύναμη να στηρίξουν τα παιδιά τους, στους δε εκπαιδευτικούς πνευματική δύναμη ώστε να προσφέρουν το μέγιστο στη μαθητική κοινότητα.

Φέτος θα λειτουργήσει μόνο το νηπιαγωγείο της Γαύδου. Στα παιδιά μας που ολοκλήρωσαν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ευχόμαστε να ανοίξουν τα φτερά τους με θάρρος σε αυτό το νέο κόσμο, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να προοδεύσουν. Καλή σχολική χρονιά!!!»

 

Υπενθυμίζεται, ότι το Γυμνάσιο της Γαύδου δεν θα λειτουργήσει, με τα δυο παιδιά που βρίσκονται στο νησί και θα φοιτούσαν φέτος στην πρώτη Γυμνασίου να μην μπορούν να το κάνουν.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η οικογένεια των δύο παιδιών προσπάθησε πάρα πολύ για να πεισθεί η πολιτεία να ιδρύσει γυμνασιακή τάξη στο ακριτικό νησί προκειμένου να παραμείνουν εκεί τα παιδιά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να τα παιδιά με την μητέρα τους να αποχωριστούν τον πατέρα ο οποίος είναι αγρότης στο νησί.

Πάντως, το Δημοτικό της Γαύδου το οποίο φέτος έμεινε κλειστό λόγω έλλειψης μαθητών, αναμένεται να λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά με τους δύο αυτούς μικρούς μαθητές που βρίσκονται φέτος στο νηπιαγωγείο.

Σε ότι αφορά στο αν θα λειτουργήσει του χρόνου το νηπιαγωγείο αυτό, είναι άγνωστο αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν στο νησί άλλα παιδιά στην κατάλληλη ηλικία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις