Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γαύδος: Αντιδράσεις από την «απαγόρευση γυμνισμού» σε παραλία – Η αντίδραση της δημάρχου

Γαύδος: Αντιδράσεις από την «απαγόρευση γυμνισμού» σε παραλία – Η αντίδραση της δημάρχου

Θύελλα αντιδράσεων από τους τουρίστες έχει προκαλέσει η πινακίδα από τον δήμο Γαύδου σε παράλια του νησιού όπου αναγράφεται πως απαγορεύεται ο γυμνισμός.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση αφορά την κεντρική παραλία του Σαρακήνικου (μήκους περίπου 700 μέτρων), ενώ επισημαίνεται ότι αφορά μόνο τη συγκεκριμένη παραλία και όχι τις υπόλοιπες 7-8 που υπάρχουν στη Γαύδο.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και σχόλια στο Facebook, επισκεπτών που κάθε χρόνο βρίσκονται στο νησί και συνδυάζουν τις διακοπές τους στην πανέμορφη Γαύδο με το χόμπι τους, δηλαδή τον γυμνισμό.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τη δήμαρχο Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη και μας εξήγησε πώς προέκυψε αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής της περιοχής.

“Καταρχάς να τονίσουμε ότι αυτοί που σχολιάζουν δεν είναι ντόπιοι κάτοικοι της Γαύδου, αλλά πρόκειται για επισκέπτες. Οι ντόπιοι κάτοικοι το ήθελαν χρόνια αυτό, ότι πρέπει να υπάρχει μια παραλία που να μπορεί να κάνει το μπάνιο της μια οικογένεια, που να μην υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν γυμνοί κτλ. Ήταν κοινό το αίτημα. Πρέπει να υπάρχει κάποιος σεβασμός και στους ντόπιους κατοίκους.”, επεσήμανε η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη.
Μάλιστα, όπως μας είπε η δήμαρχος, το αίτημα αυτό, για απαγόρευση του γυμνισμού σε μία έστω παραλία της Γαύδου, υπήρχε από παλιά, αλλά τώρα μπορεί να το υποστηρίξει ο δήμος.

“Τώρα πια η παραλία του Σαρακήνικου έχει αλλάξει δεν είναι όπως παλιά. Πλέον αναβαθμίστηκε η παραλία, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται εκεί κοντά. Πρέπει να υπάρχει μια κάποια είδους τάξη εκεί”, σημείωσε η κ. Στεφανάκη.

Να τονίσουμε ότι, όπως μας επισήμανε η δήμαρχος Γαύδου, σε περίπτωση που διαπιστωθούν γυμνιστές στη συγκεκριμένη παραλία, θα υπάρξει σύσταση και σε κάθε περίπτωση το ζήτημα επιλαμβάνεται η αστυνομία, αφού δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία (προφανώς) στο νησί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις