Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Γαύδος: Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δυο διακινητές που μετέφεραν 33 μετανάστες στο νησί

Γαύδος: Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δυο διακινητές που μετέφεραν 33 μετανάστες στο νησί
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι ελληνικές αρχές ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τους δυο άνδρες που είχαν μεταφέρει στα παράλια της Γαύδου 33 μετανάστες την Παρασκευή (20.10.2023).

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μετά από έρευνες των λιμενικών αρχών και λαμβάνοντας καταθέσεις από τους μετανάστες οι ελληνικές αρχές εντόπισαν τους δύο άνδρες, 24 και 25 ετών, που κατονομάστηκαν ως οι διακινητές των 33 μεταναστών που εντοπίστηκαν στα παράλια της Γαύδου.

Σε βάρος των διακινητών έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, αλλά και διακίνηση μεταναστών και πλέον θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι 33 μετανάστες που εντοπίστηκαν στην Γαύδο, αρχικά μεταφέρθηκαν στη Χώρα Σφακίων προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους. Αφού τους έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις από υγειονομικό προσωπικό και κρίθηκε πως η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, αποφασίστηκε η μεταφορά τους στα Χανιά και στις κατασκηνώσεις Καλαθά. Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την μεταφορά τους σε κάποια δομή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής όταν δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν από κατοίκους της Γαύδου να κυκλοφορούν στα παράλια του νησιού.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρχές με το λιμεναρχείο να στέλνει περιπολικό σκάφος για να ερευνήσει το περιστατικό.

Οι λιμενικοί είδαν πως πρόκειται για 35 συνολικά μετανάστες (31 άνδρες και 4 ανήλικοι) που είχαν αποβιβαστεί στη στεριά. Επίσης, είδαν μία λέμβο να βρίσκεται στα παράλια και διαπίστωσαν πως πρόκειται για το σκάφος που επέβαιναν οι μετανάστες.

Ανάμεσα στους μετανάστες ήταν και οι δυο διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις