Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γιάννενα: Δεν ξέχασαν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας – 74 χρόνια από τη μαρτυρική μέρα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, τους 152 εκτελεσθέντες στην Μουσιωτίτσα, τίμησε ο δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τους φορείς, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 74 χρόνια από την μαρτυρική μέρα για το χωριό. Το πρωί…

τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε το προσκλητήριο νεκρών, όταν από νέους του χωριού αναγνώστηκε ο κατάλογος των θυμάτων. Ένας κατάλογος που περιλαμβάνει βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένους, όλους εκείνους που έπεσαν θύματα της ναζιστικής κατοχής στις 25 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, του 1943.

“Έχουμε υποχρέωση στα δεκάδες θύματα, στα χωριά που λεηλατήθηκαν, σε κείνους που έγιναν ολοκαύτωμα, να μην ξεχνούμε αφενός και να διεκδικούμε αφετέρου” τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, υπενθυμίζοντας ότι ο δήμος, μετέχοντας στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, ενώνει την φωνή του με δεκάδες άλλους σε ολόκληρη την χώρα, ώστε να κρατά ζωντανό το θέμα των αποζημιώσεων και να απαιτεί δικαιοσύνη. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε