Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιάννενα: Γυναίκες «δηλητήριο» χτύπησαν δύο φορές με την ίδια συνταγή σε σπίτια

Γιάννενα: Γυναίκες «δηλητήριο» χτύπησαν δύο φορές με την ίδια συνταγή σε σπίτια

Οι δύο γυναίκες εφάρμοσαν και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο σχέδιο στα Γιάννενα. Οι κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης έγιναν αντιληπτές πολύ αργότερα…

Το σχέδιο στα Γιάννενα ήταν συγκεκριμένο. Να μπουν σε σπίτια δήθεν για να πουλήσουν στα ανυποψίαστα θύματα σεντόνια και με την πρώτη ευκαιρία να αρπάξουν τα χρήματα που θα έβρισκαν μέσα. Το κατάφεραν τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις με τις ιδιοκτήτριες να μην αντιλαμβάνονται τις πραγματικές προθέσεις των γυναικών που είχαν απέναντί τους. Η αστυνομική έρευνα συνεχίστηκε και βγήκαν τα πρώτα συμπεράσματα.

Ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τα στοιχεία Ελληνίδας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη είχε ενωθεί με άγνωστη συνεργό της με σκοπό τη διάπραξη κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, με το πρόσχημα της πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης, οι δύο γυναίκες έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων, όπου η μία από αυτές τους απασχολούσε με την επίδειξη των προϊόντων, δίνοντας την ευκαιρία στην άλλη να ερευνά τους χώρους των σπιτιών.

Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, διακριβώθηκε ότι η κατηγορούμενη εμπλέκεται σε δύο κλοπές, που έγιναν την 23/08 και 15/09/2023 στην πόλη των Ιωαννίνων σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών, όπου αφαιρέθηκαν συνολικά μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρηματικό ποσό 3.100 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις