Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιάννενα: Πατέρας καταγγέλλει ότι μετέφερε μόνος την 7χρονη κόρη του στο Παίδων της Αθήνας γιατί έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ

Γιάννενα: Πατέρας καταγγέλλει ότι μετέφερε μόνος την 7χρονη κόρη του στο Παίδων της Αθήνας γιατί έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ

Ο πατέρας της 7χρονης υποστηρίζει ότι το ΕΚΑΒ στα Γιάννενα δεν εκτέλεσε τη διακομιδή της μικρής στο Παίδων της Αθήνας, επειδή έληγε η βάρδια του πληρώματος…

Το ΕΚΑΒ αρνείται το περιεχόμενο της καταγγελίας, αλλά ο πατέρας της 7χρονης στα Γιάννενα επιμένει. Όπως λέει αναγκάστηκε να πάει με το δικό του αυτοκίνητο το παιδί στο Παίδων της Αθήνας, επειδή η ζωή του κινδύνευε και δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια. Επικαλείται μάλιστα τη μαρτυρία γιατρού, που όπως λέει κάλεσε ενδονοσοκομειακά στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. «Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή» υποστηρίζει ο πατέρας της ανήλικης.

Στα Γιάννενα, ο πατέρας μίας 7χρονης αναγκάστηκε όπως καταγγέλλει να μεταφέρει μόνος το παιδί του στο νοσοκομείο, γιατί έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ. Η μικρή νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και πριν από 2 ημέρες κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, καθώς είχε απόστημα στην τραχηλική χώρα και κινδύνευε να πάθει ασφυξία.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας στο Mega, στις 02:00 τα ξημέρωματα η παιδίατρος κάλεσε το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων προκειμένου να διακομιστεί στο Παίδων, ωστόσο μία ώρα αργότερα το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά γιατί έληγε η βάρδια του πληρώματος.

«Κάλεσε ενδονοσοκομειακά η παιδίατρος στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή. Η παιδίατρος ρώτησε με ποιο δικαίωμα αρνούνται τη διακομιδή ενός ασθενούς. Της συνέστησε να καλέσει το 166 ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και έτσι να αναγκαστούν να κάνουν τη διακομιδή, γιατί τελειώνει η βάρδια τους στις 08:00 το πρωί», είπε ο πατέρας της 7χρονης.

Ανέφερε ακόμα πως το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε κατά τις 03:30 ότι οριακά θα έφταναν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς έληγε η εφημερία του νοσοκομείου. «Έφυγα στις 04:20 από Γιάννενα και 07:30 ήμουν στο “Αγία Σοφία”», είπε ο πατέρας.

Από την άλλη, το ΕΚΑΒ ισχυρίστηκε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ τη διακομιδή και επεσήμανε πως στις 08:00 δεν έληγε η βάρδια του πληρώματος του ΕΚΑΒ, αλλά η βάρδια εφημερίας στο νοσοκομείο Παίδων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις