Δευτέρα, 22 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιάννενα: Βανδαλισμοί στο Εβραϊκό Νεκροταφείο – Η νέα επίθεση καρμπόν στο σκοτάδι της νύχτας

Γιάννενα: Βανδαλισμοί στο Εβραϊκό Νεκροταφείο – Η νέα επίθεση καρμπόν στο σκοτάδι της νύχτας

Για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο διάστημα, άγνωστοι κατέστρεψαν τάφο στο Εβραϊκό Νεκροταφείο στα Γιάννενα.

Με ανακοίνωσή της, η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο Εβραϊκό Νεκροταφείο, καθώς, όπως επισημαίνει, άγνωστοι «βεβηλώνουν το χώρο και τη μνήμη του».

«Με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο ένας ακόμη τάφος υπέστη καταστροφές. Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός σε μία πόλη όπου η Εβραϊκή Κοινότητα άφησε τα σημάδια της, συνυπήρχε αρμονικά επί αιώνες και εξακολουθεί με τα λιγοστά μέλη της να αποτελεί ένα κομμάτι από το παρόν της», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

ΚΙΣΕ: Kαταδικάζει τη νέα βεβήλωση τάφου στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων 

Τον βανδαλισμό για δεύτερη φορά, σε λιγότερο από έναν μήνα, τάφου στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων καταδικάζει με ανακοίνωσή του και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.

«Ο Αντισημιτισμός πλήττει ακόμη και τους νεκρούς», τονίζει το ΚΙΣΕ και προσθέτει: «Οι ιερόσυλοι επέλεξαν την περίοδο των ιερών ημερών της εβραϊκής θρησκείας – από την εβραϊκή πρωτοχρονιά μέχρι την ημέρα του Εξιλασμού – για να εκδηλώσουν το αντισημιτικό τους μένος με τη φρικιαστική πράξη της μετακίνησης της ταφόπλακας ενός τάφου. Ντροπή!».

Το ΚΙΣΕ καλεί την πολιτεία και τις τοπικές αρχές «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εβραϊκής κοινότητας και των ιερών χώρων της σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα Ιωάννινα όπου το εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης έχει στο παρελθόν υποστεί πολλαπλές επιθέσεις μίσους».

«Ας αφήσουν τους νεκρούς να αναπαυθούν!», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις