Παρασκευή, 10 Μαΐ
19oC Αθήνα

Γιώργος Μπαλταδώρος: Το Μορφοβούνι υποδέχεται τον ήρωά του – Το μεσημέρι η κηδεία του Σμηναγού

Γιώργος Μπαλταδώρος: Το Μορφοβούνι υποδέχεται τον ήρωά του – Το μεσημέρι η κηδεία του Σμηναγού

Για τελευταία φορά ο Γιώργος Μπαλταδώρος θα επιστρέψει στη γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας για να ταφεί στο χωριό που μεγάλωσε. Οδύνη για την απώλεια του ήρωα Σμηναγού που κατέπεσε με το Mirage 2000 -5 βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η πτώση του Mirage 2000 – 5 πάγωσε όλη τη χώρα. Ο χαμός του ήρωα Σμηναγού συγκίνησε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Σήμερα ο Γιώργος Μπαλταδώρος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, εκεί όπου μεγάλωσε. Θα επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε για τελευταία φορά.

Στο χωριό που δεν εγκατέλειψε ποτέ, που πάντα επέστρεφε, για να δει τους συγγενείς του και να μοιραστεί μαζί τους χαρούμενες στιγμές, κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας που «χτύπησε» την οικογένεια Μπαλταδώρου.

Αβάσταχτες οι στιγμές που περνούν οι γονείς του και ο αδελφός του που ζουν μόνιμα εκεί.

Γιώργος Μπαλταδώρος: Η τελευταία «πτήση» και το στερνό αντίο

Η σορός του πιλότου θα μεταφερθεί με C-130 στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα και εν συνεχεία θα οδηγηθεί με πομπή στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μορφοβουνίου όπου από τις 10.30 π.μ. θα τεθεί σε προσκύνημα.

Στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 2 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στο κοιμητήριο του Μορφοβουνίου όπου και ήταν η επιθυμία του για την τελευταία του κατοικία. 

Οι σημαίες στο Μορφοβούνι κυματίζουν μεσίστιες. Αγήματα και πλήθος κόσμου είναι ήδη στην εκκλησία περιμένοντας τη σορό του αδικοχαμένου πιλότου.

Το Μαυροβούνι είναι έτοιμο να τον υποδεχτεί. Δείτε φωτογραφίες

Αγκάλιασαν την οικογένειά του

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η Πολιτεία κάνει το αυτονόητο για να τιμήσει τη μνήμη ενός πιλότου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος και «υιοθετεί» τα δύο ανήλικα παιδιά που άφησε πίσω ο Γιώργος Μπαλταδώρος.

Η σχετική απόφασης της Ολομέλειας ισχύει από το 2010 και θα εφαρμοστεί και για τα δύο παιδιά του Σμηναγού. Προβλέπει ότι η Βουλή καταβάλλει κάθε χρόνο μέχρι την ενηλικίωσή τους και εάν σπουδάσουν μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους, το ποσό των 18.000 ευρώ.

Αλλά και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας του σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς αποφάσισε να καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες περίθαλψης και υγείας των παιδιών μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Τ’ελος και ο Λαρισαίος επιχειρηματίας κ. Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, με μηνιαία σύνταξη ύψους 500 ευρώ, ενώ παράλληλα προτίθεται να καλύψει κι εκείνος τις σπουδές των παιδιών του.

Κικίλιας: Ημέρα θρήνου

«Hμέρα θρήνου για όλη την Ελλάδα και μέρα τιμής για το Σμηναγό Μπαλταδώρο που έχασε τη ζωή του για να υπερασπιστεί την Πατρίδα μας» χαρακτήρισε τη σημερινή ο Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «την υπέρτατη προσφορά ενός συμπολίτη μας, ενός ανθρώπου που χάρισε το πιο μεγάλο αγαθό, τη ζωή του, για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Όπως είπε, τους τελευταίους μήνες έχει επισκεφθεί πολλές από τις μονάδες στις οποίες ζουν και δουλεύουν τα παιδιά αυτά, τεχνικοί και ιπτάμενοι και θέλησε να διαβεβαιώσει ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και οι ιπτάμενοι τής Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι εξαιρετικοί, οι υπηρεσίες που προσφέρουν στην Πατρίδα είναι πολύ υψηλού επιπέδου και πρέπει όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουν να την αγκαλιάσουμε και να είμαστε υπερήφανοι».

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι αυτή την κρίσιμη ώρα υπάρχει φιλότιμο και αλληλεγγύη και ο ελληνικός λαός ανοίγει απλόχερα τις αγκαλιές του για τα παιδιά και την οικογένεια του σμηναγού Μπαλταδώρου.

«Η λέξη φιλότιμο δε μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα. Και είναι αυτή η ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων που τους κάνει στην κρίση στη δυσκολία να ενώνονται και να προσφέρουν τα μέγιστα. Με τη θυσία αυτού του παιδιού αυτό το παράδειγμα εκπέμπεται σε όλη την ελληνική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από karditsalive

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις