Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιορτή της μητέρας: Σοκολατένιες μπουκιές, βρώσιμα λουλούδια και μπουκέτα αγάπης στη Θεσσαλονίκη

Γιορτή της μητέρας: Σοκολατένιες μπουκιές, βρώσιμα λουλούδια και μπουκέτα αγάπης στη Θεσσαλονίκη

Βρώσιμα μπουκέτα αγάπης, σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς και μπάρες που σε κάθε μπουκιά αποκαλύπτουν κι ένα λουλούδι που τρώγεται, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν την προσεχή Κυριακή (8 Μαΐου), στη γιορτή της μητέρας, στις 8 Μαϊου, αυτοί που πέραν του συναισθήματος, σκέφτονται πρακτικά και θέλουν να πρωτοτυπούν.

Η πρωτοβουλία, ανήκει στους Νίκο Iωάννου και Λίλιαν Κουίδου, οι οποίοι με όχημα το «The Chilli Factor Organic Farm» καλλιεργούν από το 2007 σε έκταση επτά στρεμμάτων στους Νέους Επιβάτες του Δήμου Θερμαϊκού, πολύχρωμα βρώσιμα λουλούδια από όλο τον κόσμο και microgreens, πρωτότυπα και «περίεργα» οργανικά λαχανικά, βότανα και μυρωδικά. Το ζευγάρι των βιοκαλλιεργητών, διαθέτει τα προϊόντα του μέσω της Βιολογικής Αγοράς Παραγωγών που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο σε χώρο δίπλα από το στρατόπεδο «Κόδρα», στο Δήμο Καλαμαριάς.

«Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που διαθέτουμε βρώσιμες ανθοδέσμες και ήδη έχω οκτώ τηλεφωνικές παραγγελίες από ανθρώπους που τις προηγούμενες δύο χρονιές ήρθαν στον πάγκο μου γεμάτοι χαρά να αγοράσουν μία και έφυγαν με άδεια χέρια, αφού τις είχα πουλήσει όλες», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κουίδου και πρόσθεσε, «είναι η ανταπόκριση του κόσμου που φέτος σε συνεργασία με την pastry chef Σάντυ Δημητριάδου σκεφτήκαμε και διαθέτουμε τις βιολογικές σοκολάτες, σοκολατάκια και μπάρες σοκολατένιες, με γέμιση σος φράουλας που καλλιεργούμε και που είναι γεμάτες, μέσα και έξω με βρώσιμα λουλούδια».

Μεταξύ των βρώσιμων λουλουδιών που έχουν …κρυφτεί μέσα στις σοκολατένιες δημιουργίες, συμπεριλαμβάνονται σύμφωνα με την ίδια, βιόλες, φλόγες, γκάβρια, γαρύφαλλο, το «λουλούδι της ωραίας Ελένης», το βοράγκιο και το κενταύριο ,το βότανο που σύμφωνα με τη μυθολογία που θεράπευσε το κένταυρο Χείρωνα στη μάχη των Τιτάνων όταν τον χτύπησε ο Ηρακλής.

Οι βρώσιμες ανθοδέσμες, όπως διευκρίνισε η κ. Κουίδου, αποτελούνται από -ειδικής κατηγορίας καλλιέργειας- ντάλιες, κενταύρια, χρυσάνθεμα, καλέντουλες, γιασεμί, άλυσσους, φύλλα από πολύχρωμα σέσκουλα και φύλλα από σέλερι, ανθούς από άνιθο, βρώσιμες μαργαρίτες, κινέζικα και ιαπωνικά γαρύφαλλα, μαύρο κύμινο, σκυλάκια, βιόλες και ναστούρτιο, ενώ το φινόκιο, δηλαδή ο μάραθος, θα «ρέει« άφθονος, κυρίως για όγκο.

Τα βρώσιμα μπουκέτα αγάπης δεν θα στερούνται σε τίποτα της συσκευασίας, αφού οι δημιουργοί τους έχουν φροντίσει να τα στολίσουν με πολύχρωμες κορδέλες και άλλες αυτοσχέδιες κατασκευές από κραφτ χαρτί. Έτσι περισσότεροι από 30 «τυχεροί», πέραν των όσων έχουν ήδη κάνει την τηλεφωνική τους παραγγελία, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα διαφορετικό μπουκέτο αγάπης, πλήρως καταναλώσιμο και χρήσιμο (ως μυρωδικά για νοστιμιά)στο φαγητό .

«Η μανούλα που θα την παραλάβει, θα έχει τη δυνατότητα είτε να τη βάλει σε ένα βάζο με νερό και να κόβει για χρήση στο φαγητό της, όποιο άνθος ή φύλλο της είναι χρήσιμο, είτε θα μπορεί να τα τοποθετήσει σε κουπάκια και να τα αποθηκεύσει στο ψυγείο», επισήμανε η κ. Κουίδου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις