Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Γηροκομείο – Χανιά: Η δίκη των 24 μετά τους ύποπτους θανάτους τροφίμων

Γηροκομείο – Χανιά: Η δίκη των 24 μετά τους ύποπτους θανάτους τροφίμων

Η υπόθεση με το γηροκομείο στα Χανιά αναβιώνει. Η δίκη αρχίζει και στο εδώλιο θα βρεθούν 24 άτομα που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες…

Οι συγγενείς τροφίμων που πέθαναν στο γηροκομείο στα Χανιά, ζητούν στη δίκη την παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων που ευθύνονται. Οι κατηγορούμενοι από την άλλη, θα προσπαθήσουν να πείσουν πως δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για τους θανάτους και πως η εμπλοκή τους, στην όλη υπόθεση έγινε δίχως αδιάσειστα στοιχεία.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στα Χανιά πραγματοποιείται σήμερα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του Γηροκομείου Χανίων. Στο εδώλιο κάθονται 24 άτομα μεταξύ των οποίων οι ιδιοκτήτριες, οι γιατροί και εργαζόμενοι που κατηγορούνται για τους «ύποπτους» θανάτους ηλικιωμένων αλλά και για τις συνθήκες διαβίωσης τροφίμων στο γηροκομείο. Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί τέσσερα συνολικά άτομα.

Στις 13 Φεβρουαρίου και μετά από μία μαραθώνια διαδικασία προφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες (μάνα και κόρη), ο ψυχίατρος του γηροκομείου και ο γενικός γιατρός. Τρεις νοσηλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ έκαστος αλλά και με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μίας φοράς το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ ανακλήθηκε η άδεια εργασίας τους.

Ο εισαγγελέας έχει παραπέμψει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους 7 βασικούς κατηγορούμενος στην υπόθεση για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις. Ο εισαγγελέας τους αποδίδει τις κατηγορίες της διεύθυνσης, συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελούμενης με πράξεις και με παραλείψεις κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία, στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης.

Σε απλά ελληνικά, η κατηγορία αναφέρει πως σκόπιμα προκάλεσαν τον θάνατο τροφίμων του οίκου ευγηρίας και πως είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα, γίνεται αναφορά σε συνολικά 35 περιπτώσεις ηλικιωμένων που είχαν περάσει από τη δομή.

Πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις