Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Γοργοπόταμος: Διασώθηκε με ελικόπτερο το τραυματισμένο ζευγάρι των Ελβετών στο φαράγγι – Βίντεο

Γοργοπόταμος: Διασώθηκε με ελικόπτερο το τραυματισμένο ζευγάρι των Ελβετών στο φαράγγι – Βίντεο

Ελικόπτερο και ομάδα διασωστών προσέγγισε το ζευγάρι των Ελβετών, που βρισκόταν παγιδευμένο στο φαράγγι του Γοργοποτάμου

Ο Γοργοπόταμος και το φαράγγι του, θα τους θυμίζει για πάντα μια από τις πιο εφιαλτικές περιπέτειες που έζησαν. Η γυναίκα είχε τραυματιστεί στο πόδι και ο άντρας της, δεν μπορούσε να την βοηθήσει να επιστρέψουν σε ασφαλές σημείο. Ευτυχώς για τους ίδιους, οι διασώστες έκαναν για ακόμα μία φορά άριστα τη δουλειά τους. Μετά από ώρες κατάφεραν να τους προσεγγίσουν και τους παρέδωσαν στο ελικόπτερο που είχε σπεύσει στην περιοχή.

Στο Νοσοκομείο Λαμίας μεταφέρθηκε γύρω στις 10:00 το πρωί η 29χρονη Ελβετίδα, που την προηγούμενη ημέρα είχε χτυπήσει στο πόδι της κατά την κατάβαση του φαραγγιού στον Γοργοπόταμο.

Για τη διάσωσή της συμμετείχαν ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ σε συνεργασία με την 1η (Αθήνας) και 8η ΕΜΑΚ (Λάρισας) και έμπειρους ορειβάτες εθελοντές, που γνώριζαν το μέρος, ενώ η διακομιδή έγινε με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Η τραυματίας παραδόθηκε στο πλήρωμα του ελικοπτέρου του ΚΕΥΠ και στη συνέχεια σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, μαζί με το σύντροφό της.

Και οι δύο τους ήταν φοβισμένοι και ταλαιπωρημένοι από την πολύωρη περιπέτειά τους στο φαράγγι. Η πρώτη εκτίμηση των γιατρών σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, κάνει λόγο για διάστρεμμα της γυναίκας και πολύ σύντομα θα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της.

Από το μεσημέρι της Τρίτης 31 Οκτωβρίου, η 7η ΕΜΑΚ είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του ζευγαριού, που είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στην αρχή του φαραγγιού.

Ακόμη και ο εντοπισμός τους σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δύσκολα φαράγγια στην Ευρώπη για canyoning, ήταν εξαιρετικά δύσκολος και τους πρόλαβε η νύχτα, παρά το «χτένισμα» της περιοχής και από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο υπήρχε επικοινωνία και οι διασώστες γνώριζαν ότι το ζευγάρι είχε νερό και τρόφιμα, ενώ είχαν και φωτιά για να περάσουν την κρύα νύχτα. Με το πρώτο φως της ημέρας, οι διασώστες, περί τα 25 άτομα, ξεκίνησαν και πάλι τις αναζητήσεις μαζί με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, με ευτυχή κατάληξη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις