Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Γοργοπόταμος: Εικόνες από τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης 80 χρόνια μετά την ανατίναξη της γέφυρας

Γοργοπόταμος: Εικόνες από τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης 80 χρόνια μετά την ανατίναξη της γέφυρας

Η συνεχής βροχή αλλά και οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν απέτρεψαν τους εκατοντάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να βρεθούν σήμερα στο Γοργοπόταμο για την εκδήλωση που οργάνωσε το ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ για τα 80 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας κομματικών στελεχών. Η Λουίζα Ράζου, μέλος της ΠΓ του κόμματος, που ήταν βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση, έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, «στην προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας» – όπως είπε – που καταβάλλεται όλα αυτά τα χρόνια.

«Δεν θα τους περάσει αυτή η προσπάθεια. Άλλωστε δεν είναι καινούργια. Δεν θα μπορέσουν εδώ στο Γοργοπόταμο να ξαναγράψουν την ιστορία όπως βολεύει τους πολιτικούς απογόνους αυτών που εγκατέλειψαν το λαό στην τύχη του στα χρόνια της μαύρης ναζιστικής κατοχής» είπε χαρακτηριστικά για να τονίσει τα βασικά μηνύματα της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο έχει καταγραφεί ο Γοργοποταμός στη διεθνή ιστορία της αντίστασης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις