Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γρεβενά: Ανατριχιαστικές εικόνες στο εργοστάσιο που εξαϋλώθηκε από την έκρηξη με τους τρεις νεκρούς

Γρεβενά: Ανατριχιαστικές εικόνες στο εργοστάσιο που εξαϋλώθηκε από την έκρηξη με τους τρεις νεκρούς

Θρήνος στα Γρεβενά για τους τρεις νεκρούς από την έκρηξη στο εργοστάσιο εκρηκτικών. Στιγμές συγκίνησης και έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας…

Χθες το απόγευμα η ΕΛΤΕΚ έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της ότι οι τρεις εργαζόμενοί της, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια της έκρηξης στη γραμμή παραγωγής της μονάδας και αγνοούνταν, είναι νεκροί. “Χθες ήρθε εδώ το αφεντικό της ΕΛΤΕΚ και είδε τους συγγενείς, τώρα μιλάω εκ μέρους του Κώστα μας, δεν ξέρω με τις άλλες οικογένειες τι έγινε” λέει ο Μπάμπης Ορφανίδης στο newsit.gr, o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στη Δεσκάτη Γρεβενών, και θείος του άτυχου Κώστα Ορφανίδη.

“Πρέπει να τελειώσουν οι έρευνες στο σημείο, αλλά δεν υπάρχουν πλέον πιθανότητες, έχουν εξαλείψει όλες τις πιθανότητες που υπήρχαν, μηδαμινές μεν, αλλά υπήρχαν. Η αστυνομία και η πυροσβεστική θα βγάλουν ανακοίνωση όταν τελειώσει η επιχείρηση στο σημείο. Είναι μια πλάκα που χρειάζεται να μετακινηθεί με ένα μεγάλο βαρύ όχημα, αλλά δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες. Εκτιμάμε ότι θα πάρει χρόνο για να βρούμε τι οδήγησε στην έκρηξη ” προσέθεσε ο κ. Ορφανίδης.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο, βρίσκεται και ο πύραρχος, Αντώνης Καλαϊδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο newsit.gr επισημαίνει ότι “είναι σε εξέλιξη η έρευνα. Περιμένουμε να έρθουν οι πραγματογνώμονες, που είναι ορισμένοι από την αστυνομία, προκειμένου να κάνουν την έρευνα τους, μετά θα μπούνε τα χωματουργικά, τα οποία βρίσκονται ήδη εδώ για να ξεκινήσουμε να σηκώνουμε τα συντρίμμια, τα μπάζα και τις λαμαρίνες.

Έχουν βρεθεί κάποια υπολείμματα σάρκας, τα οποία δεν ξέρουμε αν είναι από άνθρωπο, πρέπει να γίνει τεστ DNA, αν δεν γίνει ταυτοποίηση από το αρμόδιο εργαστήριο ότι όντως είναι ανθρώπινα μέλη, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Δεν νομίζω να τελειώσει σήμερα η έρευνα, θα πάρει λίγο χρόνο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς αυτή τη στιγμή είναι να συλλέξουμε, πάνω στην έρευνα που κάνουμε, ότι μας πούνε και οι πυροτεχνουργοί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις