Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γρεβενά: Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί λόγω της μεγάλης φωτιάς

Γρεβενά: Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί λόγω της μεγάλης φωτιάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Ολοκληρώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος η προληπτική εκκένωση έξι οικισμών στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, η οποία αποφασίστηκε λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ιωάννης Γιάτσιος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κάτοικοι από τους οικισμούς Αγαλαίοι, Δίπορο, Κέντρο, Νησί, Σαρακίνα και Νεοχώρι απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα, καθώς και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, της Αστυνομίας και του Δασαρχείου. Πρόσθεσε ότι η αντιπεριφέρεια έχει προνοήσει για τη φιλοξενία των κατοίκων σε ξενοδοχεία.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η φωτιά, η οποία αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα στην περιοχή, καίει χωράφια, καλαμιές, χορτολιβαδική και δασική έκταση. Είπε ότι το βράδυ προβλέπεται να μειωθεί η ένταση των ανέμων και εξέφρασε την ελπίδα αυτό να δημιουργήσει συνθήκες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Click4More: Εκκενώνονται 5 οικισμοί στα Γρεβενά λόγω πυρκαγιάς

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά ξέσπασε την Τρίτη, στον δήμο Δεσκάτης, ενώ στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Μηχανήματα της Περιφέρειας συνδράμουν για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Κιλκίς, κοντά στη Νέα Σάντα και έκαψε χορτολιβαδική έκταση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις