Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Γρεβενά: Πάνω από 700 κιλά κρέατος αφαιρέθηκαν από τα ακρωτηριασμένα και τεμαχισμένα άλογα στην Σαμαρίνα

Γρεβενά: Πάνω από 700 κιλά κρέατος αφαιρέθηκαν από τα ακρωτηριασμένα και τεμαχισμένα άλογα στην Σαμαρίνα

Ο στάβλος στα Γρεβενά θύμιζε σφαγείο, όταν ο ιδιοκτήτης μπήκε και βρήκε τα άλογα νεκρά και ακρωτηριασμένα. Ανάστατη η τοπική κοινωνία στην Σαμαρίνα…

Νέα στοιχεία για την κτηνωδία στα Γρεβενά, με τις έρευνες των αστυνομικών στη Σαμαρίνα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Τα άλογα ήταν νεκρά και ακρωτηριασμένα, με τους δράστες να παραμένουν άφαντοι. Όπως φαίνεται παρακολουθούσαν την περιοχή και φρόντισαν να χτυπήσουν όταν δεν τους έβλεπε κανείς. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μια σειρά από εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη των δραστών. Εκείνων που εκτέλεσαν τα πανέμορφα ζώα και στη συνέχεια τα τεμάχισαν, για να κλέψουν όπως φαίνεται το κρέας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν 4 από τα συνολικά 5 άλογα που κατείχε ο ιδιοκτήτης, στην περιοχή Χελιμόδι στην Σαμαρίνα στα Γρεβενά. Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά από τον ιδιοκτήτη στο κτήμα του, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυνερίου. Τα 3 από τα άλογα ήταν ακρωτηριασμένα και μάλιστα με «χειρουργικό» τρόπο – σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Έλειπαν τα πόδια τους και κομμάτια από την ωμοπλάτη. Σύμφωνα με υπολογισμούς το κρέας το οποίο αφαιρέθηκε από τα ατυχα ζώα ξεπερνά τα 700 κιλά. Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες ενώ και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου. Φαίνεται πως πρόκειται για γεγονός που οδηγεί σε ενδεχόμενη παράνομη πώληση κρέατος, καθώς τα άλογα έχουν πολύ ακριβό κρέας, καθώς στην Ελλάδα απαγορεύεται η πώληση και βρώση αλογίσιου κρέατος.

Στην περιοχή βρέθηκαν φυσίγγια και το καθένα άλογο είχε χτυπηθεί. Ο κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για το φρικιαστικό αυτό έγκλημα. «Είναι πολύ σοκαρισμένη η κοινωνία των Γρεβενών, είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός. 25 χρόνια κτηνίατρος έχουμε δει πράγματα αλλά τέτοιο σοκαριστικό γεγονός δεν έχω δει. Ο ιδιοκτήτης είναι σοκαρισμένος, πήγε έβλεπε τα άλογά το και βρέθηκε μπροστά σε αυτό το θέαμα. Δεν πάει το μυαλό του κάπου.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η ασφάλεια Γρεβενών κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί, αλλά δεν πάει κάπου το μυαλό μας. σίγουρα κάποιος έκατσε ώρα εκεί. ο χώρος ήταν περιφραγμένος αλλά αυτά βοσκούσαν λίγο έξω στον βοσκότοπο. Άρα τα κυνήγησαν, τα στρίμωξαν μέσα, τα πυροβόλησαν και τα ακρωτηρίασαν. Πήραν τα ωφέλιμα μέρη του σώματος των αλόγων», υπογράμμισε ο κτηνίατρος.

Ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζωών στην Καστοριά, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε στην ίδια εκπομπή: «Δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση στα Βαλκάνια. Δεν ξέρω τι οδήγησε έναν άνθρωπο να κάνει τέτοια αποτρόπαια πράξη. Έχει τύχει στο παρελθόν να δούμε σκοτωμένη αρκούδα που να λείπουν ωφέλιμα μέρη του σώματός του ζώου», είπε αρχικά.

«Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα αυτός που έκανε αυτή την φρικιαστική πράξη, όπως έχει γίνει και σε άλλα ζώα που έχουμε αντιμετωπίσει πχ με τις αρκούδες πριν από έναν μήνα. Στην περιοχή υπάρχει σιωπή, δεν μιλάει ο κόσμος, πρέπει να σταματήσει αυτή η συνενοχή. Ας θυμηθεί αν έχει συγκρουστεί ο ιδιοκτήτης με κάποιον άλλον για τα ζώα τους », συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις