Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στη Λέσβο: Οργισμένο ξέσπασμα από τη μητέρα της Ερατούς στον δολοφόνο του παιδιού της

Γυναικοκτονία στη Λέσβο: Οργισμένο ξέσπασμα από τη μητέρα της Ερατούς στον δολοφόνο του παιδιού της

Η γυναικοκτονία είχε συνταράξει τη Λέσβο και ολόκληρη τη χώρα. Τρία χρόνια μετά, οι συγγενείς της άτυχης Ερατούς βρέθηκαν και πάλι απέναντι στον δολοφόνο της 24χρονης…

Δικάζεται σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου το Εφετείο του δολοφόνου της Ερατούς, έπειτα από αναβολή τον περασμένο Μάρτιο. Η υπόθεση που θα απασχολήσει κατ’ έφεση το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου που εδρεύει στη Μυτιλήνη αφορά γυναικοκτόνο που που άφησε ορφανή την ίδια του την κόρη, δολοφονώντας την εν διαστάσει σύζυγό του, στις 23 Μαϊου 2019 στο σπίτι της στη Μυτιλήνη.

Το πρωί, η πλευρά του δολοφόνου ζήτησε για δεύτερη φορά αναβολή όπως και στις 14 Μαρτίου γιατί έχει άλλη υποθεση στην Πάτρα. Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της αδικοχαμένης γυναίκας, λέει ότι το αίτημα είναι καταχρηστικό, η οικογένεια έρχεται για δεύτερη φορά με δικά της έξοδα από Αθήνα και ζητά να συζητηθεί έστω την Τετάρτη και η Εισαγγελέας συμφώνησε.

Το Μικτό Ορκωτό αποφάσισε να κρατήσει την υποθεση και να συζητήσει στη συνέχεια αν θα αναβληθεί. Παρούσες είναι οι συλλογικότητες που στηρίζουν την οικογένεια της Ερατούς, μεταξύ των οποίων ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, η κίνηση «Μαχητικές και Ελευθερες» και «Ανόρμινα»

Ο δολοφόνος της 24χρονης έχει κριθεί πρωτόδικα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ισόβια κάθειρξη και για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, κατά την προσέλευση του στα δικαστήρια της Μυτιλήνης ο δολοφόνος αποδοκιμάστηκε από την μητέρα της Ερατώς. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις