Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Οι κινήσεις του δράστη πριν και μετά τη δολοφονία της Ντόρας – Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Οι κινήσεις του δράστη πριν και μετά τη δολοφονία της Ντόρας – Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Δύο εβδομάδες μετά από μία ακόμη γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στη Ρόδο, συνεχίζουν να συγκλονίζουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Σεπτεμβρίου 40χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 32χρονη πρώην σύντροφό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η άτυχη Ντόρα είχε προσπαθήσει να χωρίσει από τον δράστη μόλις λίγες μέρες πριν τη δολοφονία.

Η ροδιακή εφημερίδα «Δημοκρατική» αναφέρει πως η προανάκριση για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ενώ σημειώνει πως ο πατέρας του δράστη παρέδωσε στην αστυνομία τη δεύτερη καραμπίνα που είχε στην κατοχή του ο δράστης και αυτόχειρας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η 10ετής άδεια κατοχής της κυνηγετικής καραμπίνας του δράστη δεν είχε ανανεωθεί από το 2015.

Παράλληλα, η αστυνομία εξετάζει βίντεο όπου φαίνονται το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και οι κινήσεις του δράστη:

Στις 14.57 σταθμεύει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και κατεβαίνει κρατώντας ένα tablet, κατευθυνόμενος προς το σπίτι.

Στις 14.58 βγαίνει από το σπίτι, πηγαίνει στο αυτοκίνητο και αρπάζει την καραμπίνα που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. 

Στις 15.21 φτάνουν στο σημείο συγγενείς της Ντόρας. Ο δράστης την έχει ήδη πυροβολήσει και έχει φύγει με το αυτοκίνητο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, ο 40χρονος έστησε καρτέρι στη Ντόρα και την δολοφόνησε στις 15.02. Η γυναίκα βρέθηκε από τους αστυνομικούς πεσμένη ανάσκελα στο πεζοδρόμιο. Είχε πυροβοληθεί δύο φορές στη δεξιά πλευρά του σώματός της με κυνηγετικό όπλο.

Η Ντόρα προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητό της όταν την πλησίασε ο δράστης από την πλευρά του συνοδηγού και την πυροβόλησε. Αμέσως μετά ο δράστης διέφυγε με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, με κατεύθυνση την περιοχή του Κορακόνερου.

Στις 15.30 οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα του δράστη, όπου βρήκαν τον αυτόχειρα νεκρό πάνω στο κρεβάτι του, με την κυνηγετική καραμπίνα που είχε χρησιμοποιήσει για τον φόνο ανάμεσα στα πόδια του. Τον δράστη είχαν εντοπίσει νεκρό η μητέρα και η αδερφή του.

Στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν φυσίγγια στη θαλάμη του όπλου, δίπλα στο πτώμα, πάνω στο κρεβάτι, στον πάγκο του σαλονιού και 9 παραμορφωμένες βολίδες στο χώρο του υπνοδωματίου. 

Ο δράστης είχε φροντίσει να αφήσει σημείωμα: «Δεν αξίζει η ΖΩΗ ΜΟΥ χωρίς την Μικρή μου», γράφοντας με κεφαλαία γράμματα το «ζωή μου» και χωρίς να αναφέρεται στη δολοφονία της Ντόρας.

Η ολέθρια σχέση

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιούλιο αποφάσισαν να μείνουν μαζί. Ωστόσο, η Ντόρα έφυγε όταν διαπίστωσε κακοποιητικές συμπεριφορές. Δώδεκα μέρες πριν το φονικό είχε γυρίσει πίσω στο πατρικό της σπίτι, όμως ο δράστης είχε αποφασίσει να μην την αφήσει να ζήσει. 

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις