Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο συζυγοκτόνος – Είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, δυο φορές νοσηλεύτηκε

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο συζυγοκτόνος – Είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, δυο φορές νοσηλεύτηκε

Ο ίδιος του ο γιος είχε ζητήσει να τον κλείσουν σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Ένα οικογενειακό δράμα πίσω από τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, με θύμα μια 48χρονη ομογενή από την Αρμενία.

Τον Απρίλιο του 2020 είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή του. Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά και έπειτα από δύο νοσηλείες σε ψυχιατρικά κέντρα,  έγινε ο δράσης ακόμη μιας γυναικοκτονίας γιατί στο μυαλό του είχε πλάσει το σενάριο του απατημένου συζύγου. 

«Σκότωσα τη γυναίκα μου και ήρθα να παραδοθώ», ήταν τα πρώτα λόγια του 49χρονου στους αστυνομικούς, οι οποίοι σπεύδοντας στο σπίτι που διέμενε με τη σύζυγο του και τον γιό τους στην Πολίχνη αντίκρυσαν την άτυχη γυναίκα να κείτεται νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος. 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο 49χρονος φαίνεται να κάρφωσε το κυνηγετικό του μαχαίρι τουλάχιστον 8 φορές στο σώμα της συζύγου, την ώρα που στο σπίτι δεν βρίσκονταν ο 20χρονος γιος τους.  

Στις αστυνομικές αρχές δεν είχε υπάρξει κανένα καταγεγραμμένο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Ο 49χρονος και η σύζυγος δεν είχαν απασχολήσει πότε με τσακωμούς ή με άλλες ακραίες καταστάσεις. Οι γείτονες δεν είχαν ακούσει ποτέ στο παρελθόν φωνές από το διαμέρισμα που έμενε το ζευγάρι μαζί με το γιο του.

 

Ούτε το βράδυ της Κυριακής (28.11.2021) όταν και διαπράχθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα ακούστηκε κάποιος καυγάς. 

Ο 49χρονος συζυγοκτόνος όμως, όπως όλα δείχνουν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί δύο φορές. Η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2020, όταν είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει καταπίνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών. Τον μετέφεραν σε ψυχιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί παρέμεινε για 20 ημέρες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο με την προϋπόθεση, ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει την αγωγή που του είχε χορηγηθεί. 

Έξι μήνες αργότερα, ο γιος του 49χρονου ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να διατάξουν και πάλι τον εγκλεισμό του πατέρα του σε ψυχιατρική κλινική. Αυτή τη φορά νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες, ωστόσο η πορεία της υγείας του το τελευταίο διάστημα πρέπει να είχε επιδεινωθεί και πάλι, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ομογενής από την Αρμενία δεν ακολουθούσε την θεραπευτική αγωγή που του είχαν συστήσει οι γιατροί του

Το μεσημέρι της Δευτέρας (29.11.2021) ο δράστης της γυναικοκτονίας μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα, χωρίς να πει την παραμικρή κουβέντα. 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις