Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Με κυνηγητικό μαχαίρι σκότωσε τη γυναίκα του – Πίστευε ότι τον απατούσε

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Με κυνηγητικό μαχαίρι σκότωσε τη γυναίκα του – Πίστευε ότι τον απατούσε

Η 14η γυναικοκτονία στην Ελλάδα από την αρχή του έτους έγινε στη Θεσσαλονίκη. Μαχαιριές σε όλο το σώμα φέρει το θύμα, που βρέθηκε σε λίμνη αίματος.

Πίστευε ότι η γυναίκα του τον απατούσε. Ότι με τον (φανταστικό) εραστή της, είχαν σχέδιο να τον διώξουν από το σπίτι. Και γι’ αυτό αποφάσισε να της κόψει το νήμα της ζωής με ένα κυνηγητικό μαχαίρι. Τουλάχιστον οκτώ φορές τη χτύπησε με κυνηγητικό μαχαίρι. Το θύμα βρέθηκε σε λίμνη αίματος, μέσα στο σπίτι του ζευγαριού στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Δεν είχε προηγηθεί καυγάς ανάμεσα σε θύμα και θύτη. «Σκότωσα τη γυναίκα μου και ήρθα να παραδοθώ» είπε ο δράστης της νέας γυναικοκτονίας όταν παραδόθηκε.

Όλοι στη γειτονιά του ζευγαριού στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης έχουν σοκαριστεί με τη δολοφονία της άτυχης 48χρονης γυναίκας από τον 49χρονο σύζυγό της. Ομογενείς από την Αρμενία και οι δυο, έμεναν χρόνια στην Ελλάδα. Ποτέ δεν είχαν ενοχλήσει τη γειτονιά. Ποτέ ο δράστης δεν είχε ζητήματα με την αστυνομία, ούτε για ενδοοικογενειακή βία. Οι γείτονες λένε ότι ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ήταν περίπου στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής (28.11.2021) όταν ο άνδρας έφυγε από την Πολίχνη και έφτασε έως το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Εκεί, στους δικυκλιστές της ΔΙΑΣ που βρίσκονταν έξω από το Α.Τ., τους είπε: «Σκότωσα την γυναίκα μου και ήρθα να παραδοθώ» τους είπε.

Αμέσως τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο κρατητήριο. Και έστειλαν αστυνομικούς στο σπίτι, στη διεύθυνση που τους υπέδειξε. Ζήτησε επίσης να ενημερώσουν τον 20χρονο γιο του ζευγαριού, ο οποίος δεν μένει με τους γονείς του.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας, βρήκαν το θύμα της γυναικοκτονίας μέσα σε λίμνη αίματος. Την είχε δολοφονήσει μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής. Η γυναίκα φέρει τουλάχιστον 8 μαχαιριές σε όλο της το σώμα. Η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία αναμένεται εκτός της ημέρας, θα δείξει περισσότερα για το άγριο έγκλημα.

Φαντασιωνόταν πως τον απατούσε

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες από τα όσα φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ο δράστης αναφέρουν πως θεωρούσε δεδομένο ότι η γυναίκα του τον απατούσε. Κάτι τέτοιο όμως, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής έρευνα,. Δεν προκύπτει.

Ο 49χρονος άνδρας, όπως ανέφεραν γείτονες, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Και όχι μόνο πίστευε ότι η γυναίκα του τον απατούσε αλλά και ότι με τον (φανταστικό) εραστή της, ήθελαν να τον διώξουν από το σπίτι του.

Έτσι, χωρίς να προηγηθεί καυγάς, το βράδυ της Κυριακής (28.11.2021) άρπαξε ένα κυνηγητικό, μεγάλο, μαχαίρι που είχε στο σπίτι και επιτέθηκε στη γυναίκα του ενώ εκείνη ήταν στο κρεβάτι της.

Τη μαχαίρωσε σε όλο το σώμα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον οκτώ μαχαιριές.

Είχε αφήσει το μαχαίρι στο σπίτι και όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί, αφού παραδόθηκε, και βρήκαν τη 48χρονη σε λίμνη αίματος, εντόπισαν και το μαχαίρι του φόνου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Σήμερα ο 49χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις