Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Η 42χρονη δέχτηκε δύο πυροβολισμούς – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Η 42χρονη δέχτηκε δύο πυροβολισμούς – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Με δύο πυροβολισμούς ο 38χρονος αστυνομικός – δράστης της γυναικοκτονίας στην Καλαμαριά – σκότωσε την 42χρονη πρώην σύζυγό του, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει το πρωί της Τρίτης (12.9.2023).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την γυναικοκτονία στην Καλαμαριά, από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι η πρώτη βολή, από την οποία η γυναίκα επέζησε, πέτυχε τον αριστερό της ώμο, ενώ η δεύτερη, που αποδείχθηκε θανατηφόρα, τη βρήκε στο στέρνο της.

Ο δράστης και αυτόχειρας έστρεψε στη συνέχεια την καραμπίνα στο κεφάλι του και αυτοπυροβολήθηκε. Από τα ιατροδικαστικά ευρήματα στις δύο σορούς δεν φαίνεται να προκύπτει προηγούμενη πάλη μεταξύ τους.

Ο 38χρονος πυροβόλησε την πρώην σύζυγό του στον διάδρομο της πολυκατοικίας, στον 6ο όροφο, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Τη νεκροτομή διενήργησε η ιατροδικαστής του ΑΠΘ Λήδα – Καλλιόπη Κοβάτση.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους ανατέθηκε προσωρινά, με εισαγγελική απόφαση, στους γονείς της 42χρονης. Στο πλευρό των ανηλίκων βρίσκονται, από την πρώτη στιγμή, ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. 

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός το βράδυ πριν το φονικό πήρε την καραμπίνα λέγοντας στους γονείς του: «Πάω να την καθαρίσω». Οι γονείς του κατάλαβαν ότι θα καθαρίσει την καραμπίνα. Ωστόσο, ρεπορτάζ του Mega αναφέρει πως η φράση αναφερόταν στην πρώην σύζυγό του…

 

Ο αστυνομικός εξάλλου είχε εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την επιθυμία του να σκοτώσει την πρώην γυναίκα του, αλλά θεωρούσαν ότι το έλεγε πάνω στα νεύρα του. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις