Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Την σκότωσε με κουζινομάχαιρο 30 εκατοστών, αυτοτραυματίστηκε και δεν ήθελε να πάει φυλακή

Γυναικοκτονία στην Κρήτη

Ακόμη μια γυναικοκτονία, η 13η μόνο μέσα στο 2021, καταγράφηκε στη χώρα μας το πρωί της Παρασκευής, 29.10.2021, αυτή τη φορά στην Ιεράπετρα, στην Κρήτη.

Εκεί όπου ένας 54χρονος άνδρας έστησε καρτέρι στην εν διαστάσει σύζυγό του, την οποία αρχικά εμβόλισε με τη μηχανή του και στην συνέχεια, ενώ ήταν ήδη τραυματισμένη, την δολοφόνησε εν ψυχρώ με ένα κουζινομάχαιρο τριάντα εκατοστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, την μαχαίρωσε οκτώ φορές και στην συνέχεια… απειλούσε για πάνω από επτά ώρες ότι θα αυτοκτονήσει.

Η κινητοποίηση ήταν τεράστια, καθώς στο σημείο βρέθηκε ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας και ασθενοφόρο, ενώ στη θάλασσα, ακριβώς κάτω από το σημείο όπου βρισκόταν ο άνδρας απειλώντας πως θα πηδήξει στο κενό, είχε φτάσει και σκάφος του Λιμενικού. Και ήταν καίριος ο ρόλος των διαπραγματευτών, οι οποίοι με ένα «τρικ» τον έκαναν να κάνει ένα βήμα πίσω και να παραδοθεί

Αφού τελικά πείστηκε να μην αυτοκτονήσει –κάτι που του ζητούσε και ο μεγαλύτερος γιος του που είχε φτάσει στο σημείο– μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου με οδηγία των γιατρών θα διανυκτερεύσει και το πρωί του Σαββάτου, 30.10.2021, αφού εξεταστεί ξανά, θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα.

Όπως τονίζουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που παραμένουν στο νοσοκομείο, ο 54χρονος δράστης δεν έχει «σπάσει», δεν έχει πει τίποτα για την πράξη του, ενώ δεν έχει ζητήσει και συγγνώμη για την δολοφονία της 48χρονης μητέρας των παιδιών του.

Γυναικοκτονία Κρήτη Ιεράπετρα

Δεν ήθελε… να κάνει φυλακή

Το ρεπορτάζ του newsit.gr αναφέρει πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μετά τη νέα γυναικοκτονία, ο 54χρονος είναι ψύχραιμος. Φέρεται να είπε πως «φοβάμαι να κάνω φυλακή», ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως φέρει και ο ίδιος δύο τραύματα από μαχαίρι στο στήθος, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι να αυτοτραυματίστηκε.

Ο γιος του που έφτασε στο σημείο, είναι ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά που είχαν κάνει ο φερόμενος ως δράστης με την άτυχη γυναίκα που βρήκε τραγικό θάνατο.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως η στιγμή που ο 54χρονος εμβολίζει την άτυχη γυναίκα με τη μηχανή του έχει καταγραφεί καρέ – καρέ και το βίντεο είναι στην κατοχή της αστυνομίας…

«Σκότωσα τη μάνα σας» του είπε ο πατέρας του όταν τον πήρε τηλέφωνο αμέσως μετά το ειδεχθές έγκλημα και για σχεδόν 7,5 ώρες απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Δείτε τις εικόνες αφότου παραδόθηκε

Κρήτη Κρήτη

«Η Νεκταρία τον φοβόταν»!

Την ίδια ώρα, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία στενής φίλης της δολοφονημένης Νεκταρίας Μ. η οποία μιλώντας στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, επισήμανε ότι η 48χρονη φοβόταν τον 54χρονο ο οποίος τη χτυπούσε και είχε επανειλημμένα κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της. Η αστυνομία πάντως με επίσημη ανακοίνωση διαψεύδει οποιαδήποτε καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Περιστερά, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που εργαζόταν το θύμα.

Ο 54χρονος εμβόλισε με την μηχανή του την άτυχη γυναίκα και την κυνήγησε όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο της. Η 48χρονη άρχισε να τρέχει στο πάρκινγκ για να γλιτώσει.

Η ιδιοκτήτρια, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η κόρη της, εντόπισε την 48χρονη νεκρή σε σκάλες κοντά στον χώρο της πισίνας, μαχαιρωμένη από τον 54χρονο.

«Η μαμά μου δεν είχε κινητό μαζί της, οπότε φεύγει για να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και εκείνη την ώρα, την κυνηγούσε αυτός. Tου λέει που είναι η Νεκταρία, τι της έκανες; Λέει είχαμε προηγούμενα» συμπλήρωσε η κόρη της υπεύθυνης της επιχείρησης.

Click4more: Κρήτη: Αυτή είναι η γυναίκα που δολοφονήθηκε – 13η γυναικοκτονία στη χώρα από τις αρχές του χρόνου

Αμέσως μετά η ιδιοκτήτρια των δωματίων, ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ζευγάρι ήταν σε διάσταση, ωστόσο εξακολουθούσαν να έχουν έντονους καυγάδες. Ο 54χρονος φέρεται να μαχαίρωσε τη 48χρονη σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Τα λεγόμενα της ξαδέρφης του 54χρονου μετά την γυναικοκτονία

Ξαδέρφη του φερόμενου ως δράστη, αναφέρει πως ο 54χρονος πρόσφατα έμαθε ότι η 48χρονη διατηρούσε σχέση με τον επιστήθιο φίλο του.

Γυναικοκτονία Κρήτη Ιεράπετρα

«Χθες ο ξάδερφός μου έμαθε ότι η Νεκταρία είχε σχέση με τον, επί 35 χρόνια, επιστήθιο φίλο του. Μάλιστα, είδε και μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο φίλος του μαζί με την πρώην σύζυγό του στα social media. Πιθανότατα αυτό τον εξόργισε και έκανε ότι έκανε», τόνισε χαρακτηριστικά η ξαδέρφη του δράστη.

Η ίδια περιγράφει πως η σχέση του 54χρονου με τα παιδιά του είναι εξαιρετική ενώ ο δράστης φαίνεται να έχει αδυναμία στον μεγαλύτερο γιο του, ο οποίος συμμετείχε και στην επιχείρηση προσέγγισής του.

Ποια ήταν η 48χρονη Νεκταρία

Γυναικοκτονία Κρήτη Ιεράπετρα

Μητέρα τεσσάρων παιδιών, 25, 22 και δίδυμων κοριτσιών 18 ετών, ήταν η 48χρονη Νεκταρία με καταγωγή από χωριό του Ηρακλείου, που δολοφονήθηκε στην Ιεράπετρα από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Μια ακόμη γυναικοκτονία που σοκάρει το πανελλήνιο, η 13η στη χώρα μας, από την αρχή του έτους…

Στη Μεσαρά η κηδεία της 48χρονης το Σάββατο

Η τελευταία πράξη του… δράματος της άγριας δολοφονίας της 48χρονης Νεκταρίας από τον πρώην σύζυγό της αναμένεται να παιχτεί το Σάββατο το μεσημέρι στη Μεσαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η άτυχη 48χρονη αναμένεται να κηδευτεί στον τόπο καταγωγής της τον Αμπελούζο στις 2 το μεσημέρι παρουσία των παιδιών της, των στενών συγγενών και φίλων της.

 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις