Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Λάρισα είπε το τελευταίο “αντίο” στον Παναγιώτη Παπαθανασίου – Τραγικές φιγούρες οι κόρες του [pics, vid]

Η Λάρισα είπε το τελευταίο “αντίο” στον Παναγιώτη Παπαθανασίου – Τραγικές φιγούρες οι κόρες του [pics, vid]

Πάνδημο ήταν το τελευταίο «αντίο» που είπαν το μεσημέρι της Τρίτης εκατοντάδες Λαρισαίοι, στον Παναγιώτη Παπαθανασίου, έναν άνθρωπο που με την 60χρονη και πλέον προσφορά του, σημάδεψε τα μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα της Λάρισας.

Τραγικές φιγούρες οι δύο κόρες του, η διεθνούς φήμης σοπράνο Μυρτώ και η αδελφή της Ήβη, στον Ιερό Ναό Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, όπου και τελέστηκε η κηδεία του 82χρονου.

Η φιλαρμονική του δήμου Λαρισαίων παιάνιζε πένθιμα, συνοδεύοντας με νότες, με τις νότες που τόσο είχε αγαπήσει, τον Παναγιώτη Παπαθανασίου στην τελευταία του κατοικία.

Το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Λαρισαίων κ.κ. Σούλτης, Σουρλαντζής και Σάπκας, καθώς και ο επικεφαλής της Νέας Λάρισας Ντίνος Διαμάντος.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του μία τεράστια παρακαταθήκη από την πολυετή και πολυσχιδή δράση του ιδίως στη χορωδιακή μουσική. Ήταν χορωδός για περισσότερο από εξήντα χρόνια και πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας για 27 έτη!

Είχε την ευτυχία να δει και τις δύο κόρες του την Μυρτώ και την Ήβη, να ασχολούνται με τη μουσική και ιδιαίτερα την Μυρτώ, να διαπρέπει στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Ο Παναγιώτης Παπαθανασίου αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ διατηρούσε για δεκαετίες κατάστημα επί της οδού Κούμα.

Επί δημαρχίας του αείμνηστου Λαμπρούλη, ήταν επί οκτώ χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσικού Ωδείου Λάρισας.

Πηγή: onlarissa

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε