Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιανός: «Βούλιαξε» την Ιθάκη ο μεσογειακός κυκλώνας – Κομμένοι δρόμοι και καταστροφές σε Φάρσαλα και Φθιώτιδα

Ιανός: «Βούλιαξε» την Ιθάκη ο μεσογειακός κυκλώνας – Κομμένοι δρόμοι και καταστροφές σε Φάρσαλα και Φθιώτιδα

Δεν έμεινε τίποτα όρθιο στην Ιθάκη από την επέλαση του «Ιανού» με το νησί να βρίσκεται στο σκοτάδι. Απεγκλωβισμοί πολιτών στη Φθιώτιδα. Ζημιές σε δρόμους και καλλιέργειες στα Φάρσαλα.

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός σε πολλές περιοχές της χώρας με την Ιθάκη να είναι σε δύσκολη κατάσταση , ενώ σφοδρή κακοκαιρία χτυπά και τη Θεσσαλία με δρόμους να έχουν κοπεί στα δύο και οι καταστροφές στις καλλιέργειες να είναι πάρα πολλές.   

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός, στην Ιθάκη, με τους κατοίκους του νησιού να χαρακτηρίζουν ως “πρωτοφανή φαινόμενα”, αυτά που έπληξαν το νησί .

Το μεγαλύτερο” χτυπήματα” από τον” Ιανό” έχουν δεχτεί τα παραθαλάσσια χωριά Φρίκες και Κιίνι. Στα καταστήματα που βρίσκονται πάνω στην θάλασσα, οι θυελλώδης άνεμοι ξήλωσαν όλες τις πέργολες και τα δύο χωριά γέμισαν φερτά υλικά από την θάλασσα .

Click4more: Ιανός: Σφυροκοπά και… έπεται συνέχεια! Πού περιμένουμε ακραία φαινόμενα

Ακόμα υπάρχει πρόβλημα στο οδικό δίκτυο του νησιού, από πτώσεις δέντρων ενώ στον χωριό Πιασαετό έχει καταστραφεί τμήμα του οδοστρώματος.

Στην πρωτεύουσα του νησιού το Βαθύ, έχουν βουλιάξει πολλά τουριστικά σκάφη. Τέλος ολόκληρο το νησί βρίσκεται στο σκοτάδι ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες.

Εικόνες καταστροφής στα Φάρσαλα – Μεγάλες ζημιές και σε καλλιέργειες

Ανελέητα σφυροκοπά το δήμο Φαρσάλων η κακοκαιρία από το απόγευμα της Παρασκευής.

Kοντά στο χωριό της Βαμβακούς  ο ποταμός Ενιπέας έχει «φουσκώσει», με ορμητικά λασπόνερα να καλύπτουν την περιοχή προξενώντας καταστροφές κυρίως σε καλλιέργειες βαμβακιού.

Κόπηκε στα δύο ο δρόμος Φάρσαλα – Βόλος

Παράλληλα στα δύο κόπηκε ο δρόμος Φάρσαλα – Βόλος με οχήματα να παραμένουν εγκλωβισμένα στο σημείο και οχήματα του δήμου να επιχειρούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην επαρχιακή οδό Φαρσάλων – Βόλου μεταξύ των χωριών Αμπελιά και Νεράιδα, οι τεράστιες ποσότητες νερού και φερτών υλικών έχουν προκαλέσει σημαντικές φθορές το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μικρός αριθμός οχημάτων.

Λόγω της κακοκαιρίας, το ΚΤΕΛ ακύρωσε τα πρώτα δύο δρομολόγια δρομολόγια από Τρίκαλα προς Βόλο και το αντίστροφο.

Φθιώτιδα: Χείμαρρος “τίναξε” τον δρόμο στην Ε.Ο Λαμίας – Καρπενησίου  

Η έντονη βροχόπτωση από το πρωί της Παρασκευής δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην Ε.Ο Λαμίας – Καρπενησίου με την αστυνομία να προβαίνει σε διακοπή κυκλοφορίας και την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία να προχωρούν σε πάνω από 50 απεγκλωβισμούς ηλικιωμένων αλλά και οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί στο σημείο.

Προβλήματα είχαμε εκτός από το Λιανοκλάδι, τόσο στο Ζηλευτό όσο και στο Παλιούρι. Μάλιστα υποχώρησε και η γέφυρα στο ύψος του Παλιουρίου από τον το μεγάλο όγκο νερού. Μάλιστα η ορμή του νερού πήρε… παραμάζωμα και το ανάχωμα και το νερό πέρασε δίπλα από σπίτι που βρίσκεται στο σημείο.

Καρδίτσα: Εκκενώνεται ο οικισμός των Ρομά στην “Μαυρικα” λόγω της στάθμης ποταμού

Δύσκολες ώρες περνάει και ο νόμος Καρδίτσας, λόγω της συνεχόμενης καταρρακτώδους βροχής που πλήττει την περιοχή.

Κόντρα στις αρχικές προβλέψεις, ο “Ιανός” δείχνει τα ” δόντια” του και στην Καρδίτσα. Μετά τις συνεχείς εκκλήσεις της Δημοτικής αρχής να μείνει ο κόσμος στο σπίτι του και να μην μετακινείται άσκοπα, πριν λίγο ελήφθη η απόφαση άμεσης εκκένωσης του οικισμού Ρομά ” Μαυρικα” σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Η όλη επιχείρηση με την συμμετοχή και της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Προσωρινό καταφύγιο των κατοίκων του οικισμού θα είναι το παλιό Κλειστό Γυμναστήριο μέχρι να σημειωθεί ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Η απόφαση για εκκένωση πάρθηκε διότι η στάθμη στον ποταμό Καλέντζη άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα και το νερό απειλεί να πλημμυρίσει τη “Μαυρικα”.

Πληροφορίες  karditsaliveonlarissalamianow

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις