Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ιερέας σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Προδώσατε την πατρίδα, σας προτρέπω σε δημόσια μετάνοια! video

Ιερέας σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Προδώσατε την πατρίδα, σας προτρέπω σε δημόσια μετάνοια! video

Ένας παπάς κάλεσε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσια μετάνοια για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Φλώρινα!

Για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας κλήθηκε από έναν ιερέα να μετανοήσει δημόσια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σέλτσας. Το περιστατικό σημειώθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας στο Επιμελητήριο Φλώρινας.

Ο ιερέας απευθύνθηκε από μικροφώνου στον βουλευτή και είπε:

«Η εκκλησία δεν έχει πρόβλημα με τον αμαρτωλό άνθρωπο ίσα ίσα χαίρεται στη μετάνοια του. Έχει πρόβλημα όμως μεγάλο με την αμαρτία. Και επειδή το αμάρτημα που τελέσατε ήταν δημόσιο οφείλω δημόσια να σας ελέγξω. Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο. Σας προτρέπω σε δημόσια μετάνοια και να κάνουμε προσπάθεια όλοι να σώσουμε τη Μακεδονία για να σώσει την υπόλοιπη Ελλάδα. Συγγνώμη για αυτό που κάνω αλλά η αλήθεια είναι αυτή και πρέπει να λέγεται».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο βουλευτής ο οποίος είπε στον ιερέα: «Να μου πείτε για τα αυγά που κρεμάσατε στην είσοδο του γραφείου μου» για να πάρει την απάντηση από τον παπά: «Οι διαμαρτυρίες είναι ίδιον της Δημοκρατίας!»

Επικράτησε ένταση ενώ στη συνέχεια όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον λόγο είπε:

«Λυπάμαι για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η ορθοδοξία έχει διδάξει αγάπη και με τα όσα είπε για το πρόσωπό μου (φαντάζομαι και για την κυβέρνηση), αυτό δεν είναι αγάπη. Ο συγκεκριμένος (ιερέας) έχει δείξει δείγματα τραμπουκισμού κρεμώντας αβγά στο γραφείο μου, μετά από κάποιο συλλαλητήριο».

Δείτε το βίντεο με την αντιπαράθεση

Ένταση μέρος δεύτερο

Τον λόγο έλαβαν, στη συνέχεια, τόσο ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, που αρχικά, χαρακτήρισε καλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου Φλώρινας, Γ. Βοσκόπουλου, που διαφώνησε μαζί του, λέγοντάς του ότι «δώσαμε, τ’ όνομά μας, τη γλώσσα μας…» Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας ξαναέλαβε το λόγο διευκρίνιζοντας πως η αναφορά του στα περί «καλής» συμφωνίας αφορούσε το οικονομικό κομμάτι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά. «Θλίβομαι, μπορεί να υπάρχουν κάποιες σκιές, αλλά στο οικονομικό σκέλος, η Συμφωνίας είναι θετική».

Με πληροφορίες από kozan.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις