Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηλεία: Η απίστευτη κομπίνα για να βγάζει έξτρα χρήματα, τον οδήγησε στο… κρατητήριο!

Ηλεία: Η απίστευτη κομπίνα για να βγάζει έξτρα χρήματα, τον οδήγησε στο… κρατητήριο!

Στα πράσα συνελήφθη χθες το πρωί ένας 47χρονος, ο οποίος τους τελευταίους έξι μήνες έκλεβε συστηματικά την επιχείρηση που εργαζόταν έχοντας στήσει κομπίνα με τα καύσιμα μετακίνησης.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και ο 47χρονος που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω κρατείται και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Ο 47χρονος εργάζεται ως διανομέας σε εταιρεία κρεάτων που εδρεύει στον Πύργο και σε καθημερινή βάση μετακινείται με φορτηγό της εταιρείας σε περιοχές του Ηλειακού κάμπου.

Σε ότι αφορά την απόδοση στην εργασία του δεν είχε παρατηρηθεί κάτι περίεργο, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο 47χρονος είχε βρει έναν εύκολο τρόπο για να βγάζει επιπλέον χρήματα, στήνοντας κομπίνα με το πετρέλαιο κίνησης.

Τον πήρε είδηση

Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από το αφεντικό του, αφού τους τελευταίους έξι μήνες γινόταν συστηματικά, γεγονός που του προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και τον ανάγκασε τελικά να καταφύγει στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας όπου και έκανε την σχετική καταγγελία και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Ο 47χρονος διανομέας τρεις φορές την εβδομάδα έβαζε πετρέλαιο κίνησης στο φορτηγό της εταιρείας και είχε επιλέξει και συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του κάμπου για να γεμίζει το ρεζερβουάρ. Κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ αντιστοιχούσε και σε 60 ευρώ, αφού αυτό το ποσό ανέγραφαν οι αποδείξεις που παρέδιδε αμέσως μετά στο αφεντικό του. Δηλαδή, κάθε εβδομάδα ο διανομέας προσκόμιζε στην εταιρεία που εργαζόταν αποδείξεις ύψους 180 ευρώ ως έξοδα κίνησης.

Γέμιζε και ξαναγέμιζε το ρεζερβουάρ του οχήματος, μόνο που το ρεζερβουάρ διαρκώς άδειαζε και η επίσκεψη τρεις φορές την εβδομάδα στο πρατήριο υγρών καυσίμων είχε καθιερωθεί. Αυτό κίνησε τις υποψίες του ιδιοκτήτη της εταιρείας κρεάτων, ο οποίος άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι ήταν πολλά τα έξοδα κίνησης αναφορικά με τα δρομολόγια του διανομέα. Σε συνδυασμό μάλιστα και με το γεγονός ότι ο διανομέας είχε επιλέξει ένα συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Αφού κατάλαβε ότι ο υπάλληλός του τον έκλεβε, πήρε την απόφαση να το καταγγείλει στην αστυνομία και χθες το πρωί στήθηκε επιχείρηση για να πιαστεί στα πράσα ο 47χρονος.

Του την έστησαν

Αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας μετέβησαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων μαζί με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κρεάτων και παρέμειναν αθέατοι μέχρι να φθάσει στο πρατήριο ο 47χρονος διανομέας. Εκεί, διαπίστωσαν ότι ο διανομέας έβαλε στο ρεζερβουάρ του οχήματος πετρέλαιο αξίας 20 ευρώ και με τα υπόλοιπα 40 ευρώ γέμισε με πετρέλαιο μπιτόνια! Βέβαια, η αξία του πετρελαίου κόπηκε κανονικά 60 ευρώ στην επωνυμία της επιχείρησης κρεάτων, όπως γινόταν και με όλες τις αποδείξεις.

Όπως διαπιστώθηκε λοιπόν στο στάδιο της προανάκρισης, ο 47χρονος είχε πάγια τακτική να βάζει 20 ευρώ πετρέλαιο στο ρεζερβουάρ του φορτηγού και με τα υπόλοιπα 40 ευρώ γέμιζε μπιτόνια τα οποία έπαιρνε ο ίδιος είτε για προσωπική του χρήση είτε γιατί το πωλούσε και αποκόμιζε χρήματα.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων δήλωσε άγνοια για την υπόθεση, καθώς παραδέχτηκε ότι όντως το υπόλοιπο πετρέλαιο το έπαιρνε ο 47χρονος σε μπιτόνια, αλλά δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε ότι εξαπατούσε το αφεντικό του.

Φυσικά ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κρεάτων υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 47χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

πηγή: patrisnews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις