Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ηλεία: Διαμαρτυρία μεταναστών στο δημαρχείο Κυλλήνης – Σε απόγνωση μετά τη μεγάλη φωτιά!

Ηλεία: Διαμαρτυρία μεταναστών στο δημαρχείο Κυλλήνης – Σε απόγνωση μετά τη μεγάλη φωτιά!

Απροειδοποίητα βρέθηκαν χθες το πρωΐ (18-07-2018) στο δημαρχείο Ανδραβίδας Κυλλήνης στα Λεχαινά περίπου 150 εργάτες γης διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση των εγγράφων τους αλλά και στη μη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης όπως οι ίδιοι είπαν. Μιλάμε συνολικά για 318 εργάτες, εκ των οποίων οι 50 είναι Πακιστανοί και οι υπόλοιποι από το Μπαγκλαντές…

Υπενθυμίζεται ότι  τα έγγραφα των μεταναστών καθώς και ότι άλλο είχαν καταστράφηκαν  όταν στις 6 Ιουνίου  πήρε φωτιά από κερί ο καταυλισμός στον οποίο διέμεναν. Στις 7 Ιουνίου η υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου  που είχε επισκεφθεί την περιοχή είχε δηλώσει: «το αμέσως επόμενο διάστημα θα δούμε  και με την κείμενη νομοθεσία, εξαντλώντας τα περιθώρια που έχουμε να τους δώσουμε και κάποια οικονομική στήριξη»

Επίσης στις 13 Ιουνίου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  κ. Βίτσας από την Βάρδα,  ζήτησε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες και με τον κατάλληλο συντονισμό και συνεργασία να επανεκδοθούν σε περίπου 15 μέρες τα έγγραφα των εργατών γης, των οποίων τα έγγραφα έχουν καεί στην φωτιά. Από τότε έχει περάσει ενάμιση μήνας και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις