Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ηλεία: Εικόνες εγκατάλειψης στο αεροδρόμιο του Επιταλίου – Ζημιές σε όλα τα γραφεία [pics]

ΦΩΤΟ από patrisnews.com
ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης, παρουσιάζει το άλλοτε «ολοζώντανο» αεροδρόμιο του Επιταλίου που εξυπηρετούσε παλιότερα τα αεροσκάφη pezetel τα οποία συμμετείχαν αποτελεσματικά στην προσπάθεια κατάσβεσης των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας το έτος 2007…

Σήμερα τα γραφεία, ο πύργος ελέγχου και γενικά οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου έχουν μετατραπεί σε άντρο βανδάλων που στην κυριολεξία το έχουν «κατασπαράξει» αφήνοντας στο πέρασμά τους την απόλυτη καταστροφή. Σπασμένα τζάμια, παράθυρα και οι εγκαταστάσεις των γραφείων και αποδυτηρίων των πιλότων και του προσωπικού να βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, είναι τα μοναδικά «κομμάτια» που συνθέτουν το παζλ της εγκατάλειψης, καθώς ο χώρος έχει να λειτουργήσει τα τελευταία επτά περίπου χρόνια.

«Το αεροδρόμιο Επιταλίου σταμάτησε να λειτουργεί το 2010, από τότε που η Πολεμική Αεροπορία αποφάσισε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να μετακινηθούν και να μετασταθμεύσουν στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Επειδή το αεροδρόμιο Επιταλίου είναι καταγεγραμμένο στον Διεθνή Οργανισμό Αεροπλοΐας, αναφέρεται στα βιβλία του και στα έγγραφά του ότι είναι κλειστό.

Εγώ σαν πρόεδρος της Αερολέσχης το 2010 προσπάθησα μέσω του τότε αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαράλαμπου Καφύρα, να γίνει παραχώρηση των εγκαταστάσεων για χρήση στην αερολέσχη Πύργου, προκειμένου να ξεκινήσουμε από τότε να πετάμε από εδώ και να μην τύχει της εγκατάλειψης που έχει αυτή την στιγμή. Δεν είχαμε καμία ανταπόκριση στο αίτημά μας, προσπαθήσαμε αρκετά χρόνια να το πετύχουμε αλλά τίποτε δεν έγινε. Οπότε μια Αερολέσχη χωρίς αεροδρόμιο ήταν σχεδόν αδρανής», αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου, Θοδωρής Γιαννακούλιας.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε