Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηλεία: Επεισοδιακή σύλληψη στα Λεχαινά για κλοπές μετά από καταδίωξη και τροχαίο

Ηλεία: Επεισοδιακή σύλληψη στα Λεχαινά για κλοπές μετά από καταδίωξη και τροχαίο

H αστυνομική επιχείρηση στην Ηλεία εξελίχθηκε σε καταδίωξη, που ολοκληρώθηκε με τροχαίο ατύχημα. Στα χέρια των Αρχών, ένα από τα μέλη της σπείρας για τις κλοπές…

Συνελήφθη την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου του 2024 στα Λεχαινά στην Ηλεία, ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη έναν άνδρα, συνεργό του συλληφθέντα τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού με συνεργό τους που αναζητείται, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, ενήργησαν αναστροφή και ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν αστυνομικό έλεγχο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο, ακινητοποιημένο λόγω πρόσκρουσης σε κολώνα, ενώ στη θέση του οδηγού βρέθηκε ο συλληφθείς, ο οποίος μεταφέρθηκε για τη λήψη πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο εντόπισαν και κατάσχεσαν: ένα ζεύγος κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτου, έναν φορητό ασύρματο, τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος, διαρρηκτικά εργαλεία και κοσμήματα.

Από την προανάκριση των αστυνομικών διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι από 02-09-2023 έως και 01-01-2024, στα Λεχαινά και στην Ανδραβίδα, διέπραξαν τέσσερις κλοπές σε οικίες και κατασκήνωση, αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 45.000 ευρώ και 2.700 ευρώ σε μετρητά, καθώς και τις κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις