Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηλεία: Φίμωσαν αυτόν τον σκύλο σε διάρρηξη σπιτιού – «Βράζει» η Μακρίσια από τις κλοπές

Ηλεία: Φίμωσαν αυτόν τον σκύλο σε διάρρηξη σπιτιού – «Βράζει» η Μακρίσια από τις κλοπές

Ο σκύλος βρέθηκε φιμωμένος με τους δράστες να έχουν γίνει άφαντοι. Η διάρρηξη του σπιτιού ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από ανάλογα χτυπήματα σε χωριό στην Ηλεία

Ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τις κινήσεις των κατοίκων ή ζουν στο χωριό των Μακρισίων στην Ηλεία βλέπουν οι πολίτες πίσω από τις διαρρήξεις που και πάλι απασχολούν την περιοχή. Τόσο ο πρόεδρος των Μακρισίων, όσο και τα θύματα, όπως και οι συγχωριανοί τους αναρωτιούνται πως είναι τόσο στοχευμένα τα “χτυπήματα” με τους δράστες να ξέρουν με λεπτομέρεια ακόμα και τις στιγμές έκτακτης απουσίας από το σπίτι κάθε θύματος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος τις τελευταίες ημέρες και ενώ μέσα στον Αύγουστο το χωριό έχει γεμίσει από τους ετεροδημότες που έφτασαν για τις διακοπές, έχουν σημειωθεί 5-6 κλοπές που προκάλεσαν και πάλι ανησυχία, καθώς ο εφιάλτης των διαρρήξεων δείχνει να επέστρεψε.

Οι κάτοικοι παραπονούνται και ζητούν να υπάρχει μεγαλύτερη κινητοποίηση από την Αστυνομία, καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο στο χωριό με τις διαρρήξεις.

Η κα Μαργαρίτα, θύμα διάρρηξης με τον σύζυγό της, εξιστόρησε το δικό της περιστατικό, όπου οι διαρρήκτες “φίμωσαν” τον σκύλο τους για να μη γαβγίζει και γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες. «Είχαμε φύγει με τον άντρα μου κατά τις 16:30 το απόγευμα από εδώ, πήγαμε παρέα για δουλειά και όταν γυρίσαμε κατά τις 23:10 το βράδυ βρήκαμε αυτό το παράθυρο ανοιχτό…

Μπήκαν μέσα, μας είχαν ανακατέψει εδώ στο σαλόνι παντού. Σε όλο το σπίτι. Πάνω ήταν σφραγισμένα τα παντζούρια μπήκανε στην κρεβατοκάμαρά μας εδώ μπροστά από το παράθυρο ίσα που πρόλαβαν γιατί μάλλον μας άκουσαν που ήρθαμε και φύγανε. Έχουμε ένα μικρό σκυλάκι και του είχαν κλείσει το στόμα του με ένα πανί για να μη γαβγίζει και από αυτό καταλάβαμε ότι κάτι έγινε» ανέφερε.

«Καλέσαμε την Αστυνομία, ήρθε όπως και η σήμανση. Έκλεψαν κάτι χρήματα του κουνιάδου μου στο κάτω σπίτι. Όμως εμάς μας έχουν ξανά κλέψει πριν περίπου έξι χρόνια είχαν έρθει μέρα μεσημέρι και μου έκλεψαν όλα τα χρυσαφικά και ότι άλλο υπήρχε. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο αυτό. Πιστεύουμε ότι δεν είναι τυχαία τα χτυπήματα… Χθες βγήκαμε λίγο και πάλι φοβόμαστε μήπως γυρίσουμε στο σπίτι και το βρούμε ανοιγμένο».

Ο πρόεδρος των Μακρισίων κ. Παρασκευόπουλος συμπλήρωσε πως στην ίδια γειτονιά με την κα Μαργαρίτα, σε σπίτι αλλοδαπών εργατών, οι διαρρήκτες μπήκαν το ίδιο διάστημα, σε ώρα που απουσίαζαν εκτός του χωριού και τους πήραν 500 € από τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από τα μεροκάματα τους…

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις