Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ηλεία: Κανονικά τα προσφυγόπουλα στο σχολείο Νεοχωρίου – Ξεπεράστηκαν οι αντιδράσεις

φωτό αρχείου eurokinissi
φωτό αρχείου eurokinissi

Θετικό αποτέλεσμα είχε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου, στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης στην Ηλεία. Μετά την ενημέρωση ξεπεράστηκαν οι αντιδράσεις γονέων, οι οποίοι υποστήριζαν πως δεν είχαν ενημερωθεί για την φοίτηση προσφυγόπουλων που μένουν στο κέντρο φιλοξενίας στην Μυρσίνη και ταυτόχρονα ζητούσαν να μοιραστούν τα παιδιά και σε άλλα σχολεία του δήμου.

Η συνάντηση με τους γονείς πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή Ηλείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, του περιφερειακού διευθυντή της εκπαίδευσης, Κώστα Γιαννόπουλου και του διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας, Παναγιώτη Ζεύλα.

Έπειτα από τις εξηγήσεις που δόθηκαν, αποφασίστηκε πως τα προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν κανονικά στο σχολείο, ενώ από αύριο το πρωί θα επιστρέψουν τα ελληνόπουλα στο σχολείο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης είπε ότι «οι γονείς δεν έστειλαν σήμερα τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί είχαν κάποιες ενστάσεις, σχετικά με την φοίτηση των προσφυγόπουλων». Αυτές οι ενστάσεις συνέχισε «είχαν να κάνουν με την έγκαιρη ενημέρωση για την φοίτηση, την κατάσταση της υγείας των παιδιών, αλλά και γιατί επιλέχθηκε το δικό τους σχολείο και όχι κάποιο άλλο της περιοχής».

«Εμείς τους εξηγήσαμε», λέει ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, «πως η επιλογή του σχολείου έγινε με κριτήριο το πόσο κοντά βρίσκεται στο κέντρο φιλοξενίας, καθώς και το γεγονός πως έπρεπε το δημοτικό και το γυμνάσιο να είναι σχετικά κοντά». Επίσης, όπως πρόσθεσε ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, «τους είπαμε ότι αυτοί οι μήνες είναι κατά κάποιο τρόπο δοκιμαστικοί, ώστε του χρόνου, όσα παιδιά παραμείνουν στην Ελλάδα, να ενταχθούν στα κανονικά πρωινά τμήματα και παράλληλα θα διαμοιραστούν σε όλα τα σχολεία της περιοχής».

Σχετικά με τους λόγους υγείας, «τους διαβεβαιώσαμε» είπε ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, «ότι υπάρχει πλήρης έκθεση από το υπουργείο Υγείας, που λέει ότι όλα τα προσφυγόπουλα έχουν κάνει όλα τα εμβόλια και πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

Για το θέμα της ενημέρωσης, συνέχισε ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, «αναγνωρίσαμε ότι υπήρξε μία ολιγωρία από την πλευρά των υπηρεσιών μας και πως θα έπρεπε να υπάρξει πιο έγκαιρη ενημέρωση». Όμως, πρόσθεσε, «έστω και με καθυστέρηση, η ενημέρωση αυτή έγινε σήμερα και το αποτέλεσμα ήταν ότι υπήρξε συμφωνία, πως έχουν αρθεί όλοι οι λόγοι από την πλευρά των γονέων και πως από αύριο θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο». Όσον αφορά τα προσφυγόπουλα, θα πάνε και αυτά στο σχολείο στο απογευματινό τμήμα, 2:00 με 6:00 μμ.

Σε αυτό το σημείο ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «διευκρινίστηκε πως ο λαός μας ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω όσον αφορά στην φιλοξενία των προσφύγων, τόσο στην Ηλεία, όσο και σε όλη την χώρα». Επίσης πρόσθεσε, ότι «πέρα από το ότι προβλέπουν οι διεθνείς συμβάσεις, εμείς και μέσα από τις δυσκολίες που έχει η χώρα μας, ανταποκριθήκαμε όχι μόνο ως κυβέρνηση, αλλά και ως άνθρωποι, με το παραπάνω». Δείξαμε, συνέχισε, ο υφυπουργός Παιδείας, «ανθρωπιά και αλληλεγγύη πολύ περισσότερο από ότι θα περίμενε κανείς, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που δεν έπραξαν καθόλου το ίδιο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε