Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ηλεία: Κάνουν μάθημα με μπουφάν και γάντια – Χωρίς πετρέλαιο το σχολείο [pics]

ΦΩΤΟ από patrisnews.com
ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και το σχολείο παραμένει χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης. Οι μαθητές προσπαθούν με τον τρόπο που θα δείτε να προστατευτούν από το κρύο…

Με μπουφάν, κασκόλ, σκουφάκια και γάντια έκαναν μάθημα τις τελευταίες ημέρες οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στο Κούμανι, αφού οι δεξαμενές πετρελαίου ήταν άδειες και το καλοριφέρ δεν είχε δουλέψει ούτε μια ώρα. Χθες, μη αντέχοντας το τσουχτερό κρύο μέσα στην τάξη, οι εκπαιδευτικοί με την παρότρυνση και των γονέων, έβγαλαν τα παιδιά στο προαύλιο για να ζεσταθούν. Σε ένα χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων, όπου η θερμοκρασία είναι μονίμως 7 βαθμούς χαμηλότερη από τα πεδινά (χειμώνα και καλοκαίρι) και που κάθε χρόνο ο χιονιάς κάνει την εμφάνισή του από νωρίς, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν επέτρεψαν την προμήθεια πετρελαίου.

Έτσι, αν και από τις αρχές Νοέμβρη στο σχολείο θα έπρεπε να τεθεί σε λειτουργία το καλοριφέρ, μέχρι χθες, 1η Δεκέμβρη, στην δεξαμενή δεν υπήρχε ούτε σταγόνα πετρελαίου, με αποτέλεσμα, να μην έχει λειτουργήσει ούτε για μια ώρα το καλοριφέρ.Στο σχολείο φοιτούν 53 μαθητές (41 στο Δημοτικό και 12 στο Νηπιαγωγείο) από το Κούμανι και από το διπλανό χωριό, τη Φολόη.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες δεν είναι ποτέ παραπάνω από τους μισούς, αφού κάποια παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι συναχωμένα και κάποια άλλα δεν πηγαίνουν καν, με ευθύνη των γονιών τους, προκειμένου να τα προστατεύουν από το ενδεχόμενο ασθένειας. Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα, ακόμα και αυτά τα παιδιά που έχουν πάει στο σχολείο, να μην μπορούν να κάνουν μάθημα κανονικά, αφού οι εκπαιδευτικοί, όταν από μια τάξη λείπουν τα 4 από τα παιδιά, μοιραία δεν μπορούν να προχωρήσουν την ύλη.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε