Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηλεία: Ξυλοδαρμός 14χρονου μαθητή σε σχολείο – «Τον χτυπούσαν και τραβούσαν βίντεο» καταγγέλλει η μητέρα του

Ηλεία: Ξυλοδαρμός 14χρονου μαθητή σε σχολείο – «Τον χτυπούσαν και τραβούσαν βίντεο» καταγγέλλει η μητέρα του

Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα στην Ηλεία από το επεισόδιο σε σχολείο της Ανδραβίδας. Ξεσπάει η μητέρα του 14χρονου, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του παιδιού της…

Ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 14χρονου παιδιού στην Ηλεία από συμμαθητές του, μέσα στο σχολείο που πηγαίνουν στην Ανδραβίδα, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Η μητέρα του παιδιού, καταγγέλλει πως οι ανήλικοι δράστες δημιουργούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα προβλήματα και πως οι εκπαιδευτικοί είναι διαχρονικά αδιάφοροι. Όπως υποστηρίζει η επίθεση στον γιο της, καταγράφηκε σε βίντεο, προφανώς για να διακινηθεί μέσα και έξω από το σχολείο. Το θύμα παραμένει σε κατάσταση σοκ με τους γονείς του να φέρονται αποφασισμένοι να κινήσουν τις διαδικασίες, ώστε όλοι όσοι ευθύνονται γι’ αυτό που συνέβη να τιμωρηθούν.

Όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου, στο Γυμνάσιο της Ανδραβίδας στην Ηλεία, όταν όπως καταγγέλλει η μητέρα του θύματος στην εφημερίδας «Πατρίς», ο γιος της δέχθηκε επίθεση από συμμαθητή και την παρέα του για ασήμαντη αφορμή. «Του επιτέθηκαν μέσα στο σχολείο, ο γιος μου δεν αντέδρασε, έφαγε ξύλο. Κάποια άλλα παιδιά τραβούσαν βίντεο και στη συνέχεια το μοίρασαν στα social media», τόνισε η μητέρα του 14χρονου μαθητή που κατηγορεί τη διεύθυνση του σχολείου για αδιαφορία.

«Ο Διευθυντής και οι δύο καθηγητές που ήταν στο διάλειμμα δεν βοήθησαν το παιδί μου. Ο διευθυντής δεν με ενημέρωσε καν για το συμβάν που έγινε. Το παιδί ήρθε χτυπημένο στο σπίτι και έτσι το έμαθα. Ο γιος μου γύριζε στο προαύλιο με τον πάγο στο πρόσωπο και κανείς δεν του έδωσε σημασία. Όλοι ήταν αδιάφοροι και δεν με ειδοποίησε κανένας από το σχολείο», υποστηρίζει η μητέρα του θύματος με την ίδια, να παραμένει σοκαρισμένη από το συμβάν και να ζητά να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται.

«Όταν ήρθε το παιδί μου χτυπημένο στο σπίτι, τρόμαξα… Έφυγα από το σπίτι και πήγα να βρω τους γονείς των παιδιών για να ζητήσω εξηγήσεις. Εγώ έχω πάει και στην αστυνομία. Θέλω να τιμωρηθούν αυτά τα παιδιά γιατί έχουν δημιουργήσει ξανά προβλήματα στο σχολείο» λέει.

Η μητέρα του 14χρονου κάνει λόγο για ένα προσχεδιασμένο περιστατικό, με την ίδια να δηλώνει ότι «όλο αυτό το είχαν στήσει, είχαν σχεδιάσει να πάρουν το παιδί στο πίσω μέρος του σχολείου, να το χτυπήσουν και να το τραβήξουν βίντεο». Ο 14χρονος μαθητής που δέχθηκε την επίθεση είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση με τη μητέρα του πλέον να ακολουθεί τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις