Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηλεία: Μαίνεται η φωτιά στα Ροδινά Ζαχάρως – Ακυρώθηκε η εκκένωση του οικισμού [pics, vids]

Ηλεία: Μαίνεται η φωτιά στα Ροδινά Ζαχάρως – Ακυρώθηκε η εκκένωση του οικισμού [pics, vids]

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι στην περιοχή. Πέρασε όπως όλα δείχνουν…

ο κίνδυνος για το χωριό Ροδινά στην Ηλεία και η πυρκαγιά αυτήν την ώρα μαίνεται σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η φωτιά κατεύθυνθηκε απειλητικά προς τα Ροδινά, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος να ζητήσει την εκκένωση του οικισμού. Τελικώς, όμως, το μέτωπο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη χαράδρα.  Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, αλλά, τώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 5 αεροπλάνα PZL και 1 CANADAIR.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι και καίει σε περιοχή με αναγεννημένο δάσος που είχε γίνει στάχτη πριν από 10 χρόνια σε πλαγιά. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη, με τις δυνάμεις να ενισχύονται διαρκώς. Η Μαρίνα Αντωνοπούλου, κάτοικος της περιοχής και εργαζόμενη στο δημαρχείο τονίζει πως οι φλόγες βρίσκονται κοντά στα πρώτα σπίτια της περιοχής. Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού έχει καλύψει ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Το προσωπικο είναι καλά στην υγεία του. Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο. Ρίψεις πραγματοποιεί ένα καναντέρ και 5 πετζετέλ. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται σπίτια μέχρι στιγμής.

Η κυρία Ανδρομάχη που παρακολουθεί τις προσπάθειες των πυροσβεστών τονίζει στο NewsIt.gr, πως η φωτιά φαίνεται από την εθνική οδό. Μια φωτιά που στους κατοίκους της περιοχής ξυπνάει εφιάλτες…

Το newsit.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και σας ενημερώνει άμεσα για όποια νεώτερη πληροφορία με διαρκή ροή ειδήσεων. Σε νεώτερες αναρτήσεις περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ.
Η ενημέρωση από το newsit.gr σε όλα τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας γίνεται με ταχύτητα, πληρότητα και εγκυρότητα, με στόχο την αξιόπιστη μετάδοση πληροφοριών στους χρήστες του διαδικτύου που παρακολουθούν τις ειδήσεις για τις ελληνικές και διεθνεις εξελίξεις.

Πηγή: patrisnews.com ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις