Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ηλεία: Ο σεισμός τους έπιασε στο δείπνο – Εφιάλτης για 4μελή οικογένεια στη Φρίξα (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από patrisnews.com
ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Ο σεισμός των 5,2 Ριχτερ ανάγκασε τους γονείς με τα δύο μικρά κοριτσάκια τους, να φύγουν από το σπίτι που βλέπετε…

Eφιαλτικές στιγμές βίωσε ένα ανδρόγυνο και τα δύο μικρά κοριτσάκια τους προχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Όπως δήλωσε η μητέρα των παιδιών, Έλλη Νικολοπούλου, η αίσθηση ήταν ασυνήθιστα τρομακτική, καθώς δεν της θύμιζε τίποτε από παλαιότερες εμπειρίες σεισμού. «Εκεί που καθίσαμε για να φάμε, ακούω έναν πολύ δυνατό θόρυβο στο κέντρο του σπιτιού, σαν βόμβα και κεραυνός μαζί. Ταράχτηκα διότι δεν αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για σεισμό, διότι ως τώρα είχα τελείως διαφορετική εμπειρία από τους σεισμούς…

Δεν αισθάνθηκα κούνημα, αλλά μια ισχυρή έκρηξη και στη συνέχεια ένα δυνατό βουητό. Το ένα παιδί ήταν στη μέση του σπιτιου και της μίλησα χαμηλόφωνα για να μη φοβηθεί. Τότε διαπίστωσα ότι το σπίτι κουνιόταν ολόκληρο. Το ένα κορίτσι το πήρε αγκαλιά ο πατέρας της, ενώ εγώ αγκάλιασα την άλλη μας κόρη και της σκέπασα το κεφάλι για να την προστατέψω. Περιμέναμε να σταματήσει ο σεισμός και ένιωθα ότι δεν θα τελείωνε ποτέ», διηγήθηκε η κα Νικολοπούλου. Το σπίτι υπέστη σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό του, με συνέπεια η τετραμελής οικογένεια να μετακομίσει σε σπίτι συγγενικού προσώπου στην Ολυμπία το βράδυ, υπό τον φόβο μετασεισμών…

ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Ο κ.Παναγιώτης Νικολόπουλος δήλωσε ότι «το σπίτι έχει αρκετές ζημιές, κυρίως στη στέγη, και για αυτό φοβόμαστε. Το σημαντικότερο όμως ότι γλιτώσαμε τα παιδιά μας… Τώρα ελπίζω να κινηθούν εγκαίρως οι αρμόδιοι για να επισκευαστούν οι ζημιές». Ο κ.Παύλος Συλλαϊδής από τη Φρίξα επισήμανε ότι ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και προκάλεσε ταραχή, ωστόσο χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι δεν είχε διάρκεια «αλλιώς θα είχαμε παραπάνω ζημιές. Τη γλιτώσαμε».

Εν τω μεταξύ κλειστά και σήμερα θα παραμείνουν τα σχολεία σε Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω – Κρέστενα – Καλλιθέα – Ανδρίτσαινα. Μετά και τον επίσημο έλεγχο από το κλιμάκιο, θα αποφασιστεί για το ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά ή αν θα ανοίξουν όλα και πάλι από Πέμπτη.

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί. Όλοι είναι από 2 Ρίχτερ μέχρι και τον μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από τους σεισμογράφους να μην ξεπερνά τα 3,2 ή 3,3 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί πως το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά, όμως συστήνουν προσοχή, όπως πάντα για τα επόμενα 24ωρα.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε