Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ηλεία: Πέθανε ο πατέρας που μετά από έξωση ζούσε με την κόρη του, σε αυτό το αυτοκίνητο στην Αμαλιάδα

Ηλεία: Πέθανε ο πατέρας που μετά από έξωση ζούσε με την κόρη του, σε αυτό το αυτοκίνητο στην Αμαλιάδα

Ο Γολγοθάς που ανέβαιναν στην Ηλεία και την Αμαλιάδα είχε γίνει θέμα πριν από λίγους μήνες. Πατέρας και κόρη βρέθηκαν στο δρόμο, καθώς δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους…

Η Αμαλιάδα είχε γίνει το μέρος που υπέμεναν και ανέμεναν για μήνες. Πατέρας και κόρη αδυνατούσαν από κάποια στιγμή και μετά να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού που έμεναν στην Ηλεία και μετά την έξωση βρέθηκαν στο δρόμο. Σε ένα παλιό Fiat μέρα και νύχτα. Με τον καύσωνα τα καλοκαίρια να είναι βασανιστικός και το κρύο των χειμώνα απελπιστικός. Ο 93χρονος δεν άντεξε. Με την είδηση του θανάτου του, να προκαλεί συγκίνηση και έντονο προβληματισμό τόσο για τα όσα έγιναν, όσο και για αυτά που θα μπορούσαν να έχουν γίνει, σε αυτή την περίπτωση.

Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν τέτοιες που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή. «Έφυγε πικραμένος και με την αίσθηση της εγκατάλειψης», ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» άνθρωπος που βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας βοηθώντας όπως και όσο μπορούσε. «Στενοχωριέμαι γιατί έφυγε έτσι. Από αυτήν την κατάσταση έφυγε», μονολογούσε η κόρη του όταν χθες βράδυ (12-02-2023) στο νοσοκομείο την ενημέρωσαν για τον θάνατό του.

Ο εκλιπών ζούσε για χρόνια σε ενοικιαζόμενο σπίτι μαζί με την κόρη του, την οποία η ανεργία την ανάγκασε να μην μπορεί να καταβάλλει το ενοίκιο. Η πενιχρή σύνταξη του 93χρονου- που για χρόνια ήταν μετανάστης – ήταν το μοναδικό εισόδημα που διέθεταν. Τα χρήματα δεν έφταναν καν φάρμακα και διατροφή. Ακολούθησε η έξωση και διαμονή στο αυτοκίνητο.

Ένα παλαιό και μικρό Ι.Χ. έγινε το νέο τους «σπίτι». Το ύστατο «καταφύγιο». Όπως είχε πει πριν λίγους μήνες η κόρη του, την τσάκισε η μακροχρόνια ανεργία και όλα τα άλλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένειά της. «Περνάει όλος ο κόσμος, μας βλέπει με λύπη. Είναι ότι χειρότερο για εμάς. Περίπου 10 χρόνια άνεργη. Έχω τελειώσει Λογιστικά και έχω βγάλει και Πληροφορική. Έκανα διάφορες δουλειές, αλλά τώρα δεν έχουμε τίποτα» είχε πει η κόρη του 93χρονου.

Η ζωή της, ένας διαρκής αγώνας για επιβίωση. Σε ένα Fiat που το καλοκαίρι ψήνονταν και τον χειμώνα πάγωναν. Η ζωή τους σε κοινή θέα. Η γυναίκα δείχνει να βρίσκει τον δρόμο της καθώς κατάφερε να βρει μια δουλειά.

Ο πατέρας της όμως δεν άντεξε την κακουχία… Ένας 93χρονος που είχε υποστεί οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου πόσο να αντέξει…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις