Σάββατο, 24 Φεβ.
14oC Αθήνα

Ηλεία: Πέθανε στα 110 της χρόνια η Παναγιώτα Αποστολοπούλου

Ηλεία: Πέθανε στα 110 της χρόνια η Παναγιώτα Αποστολοπούλου

Η γιαγιά στην Ηλεία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών. Αγωνίστηκε σκληρά και κέρδισε μια σειρά από σημαντικά στοιχήματα…

Μια ζωή γεμάτη δυσκολίες και αγώνες. Με αφετηρία την Ηλεία. Εκεί που γεννήθηκε και άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 110 ετώ. Η υπεραιωνόβια γιαγιά, Παναγιώτα Αποστολοπούλου, έμεινε χήρα σε μικρή ηλικία και δούλεψε σκληρά για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Αναγκάστηκε να ζήσει ακόμα και στη Γερμανία, για να βγάλει χρήματα. Δεν άφηνε καμία δουλειά. Τα κατάφερε και ευτύχησε να κρατήσει στα χέρια της, ακόμα και τρισέγγονα.

Μια «μαχήτρια» της ζωής, μια γυναίκα που από νωρίς έμεινε μόνη και πάλεψε για την ανατροφή των παιδιών, των εγγονιών, των δισέγγονών, ακόμα και των τρισέγγονών της, με τις καλύτερες διδαχές, η Παναγιώτα Αποστολοπούλου, έφυγε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου του 2023 πλήρης ημερών στην ηλικία των 110 ετών, σκορπώντας θλίψη στα αγαπημένα της πρόσωπα και σε όσους την γνώριζαν στην κοινότητα του Τραγανού και ευρύτερα στην Ηλεία.

Γεννημένη το 1913 στην περιοχή του Τραγανού του δήμου Πηνειού, παντρεύτηκε από μικρή τον Νικόλαο Αποστολόπουλο και δημιούργησε μια υπέροχη οικογένεια. Με κόπο και ιδρώτα μεγάλωσε το γιο και την κόρη της και έκανε ακόμα και τρεις δουλειές για να τα βγάλει πέρα.

Είχε βιώσει την απώλεια του άντρα της σε πολύ νεαρή ηλικία. Εργαζόταν σαν οικιακή βοηθός, δούλεψε σε αργαλειό και το 1968, ακολούθησε τον γιο και τη σύζυγό του στη Γερμανία.

Εκεί παρέμεινε για μερικά χρόνια, ωστόσο η νοσταλγία της γενέτειράς της, την οδήγησε στην απόφαση επιστροφής της. Στην πορεία της ζωής της απέκτησε ακόμα έξι εγγόνια, δώδεκα δισέγγονα και επτά τρισέγγονα. Μέχρι και την τελευταία της στιγμή ζούσε στο σπίτι της στο Τραγανό και όποιος τη γνώριζε μόνο καλά λόγια είχε να πει για την γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η μεγαλύτερη εν ζωή γιαγιά της Ηλείας, ενώ μέχρι και πριν κάνει εγχείριση ισχύου πριν από ενάμιση μήνα, περπατούσε κανονικά.

Η εξόδιος ακολουθία της θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11πμ. στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τραγανού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις